default-image

"Είναι η τρόικα πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ;"

Ελλάδα
"Είναι η τρόικα πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χθες το βράδυ ο Κρίτων Αρσένης έκανε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητώντας από την Κομισιόν να ξεκαθαρίσει αν είναι δική της η ευθύνη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και για την πώληση του νερού της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και σχολικών κτηρίων στη Θεσσαλονίκη.

«Επίτροπε, πείτε μας ξεκάθαρα, είναι η τρόικα πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ;», σημειώνει στην παρέμβασή του.

Σήμερα ο Κρίτων Αρσένης προχώρησε στις ακόλουθες συμπληρωματικές δηλώσεις:

«Η κυβέρνηση επιλέγει με το δόγμα της επιβολής να διαλύσει τη δημόσια περιουσία σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί επίδειξη ισχύος και εκφοβισμό για όποιον άλλον σκέφτεται να αντιδράσει σε πωλήσεις δημόσιας περιουσίας και κλείσιμο θεσμών. Είναι ξεκάθαρο ότι μετά την αποτυχία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, η πώληση του νερού της Θεσσαλονίκης γίνεται απόλυτη προτεραιότητα.

Τα 4 σχολικά κτήρια που ανέφερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκονται στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και είναι το 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, το 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, το 5ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, το 2ο Λύκειο Αμπελοκήπων, το Τ.Ε.Ε. Αμπελοκήπων μαζί με το Δημοτικό Στάδιο "Κωνσταντίνος Καραμανλής", το Κλειστό Γυμναστήριο "Αναστασία Κελεσίδου", το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου "Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης", το γήπεδο ποδοσφαίρου "Απόστολος Αστρεινίδης", το Κλειστό Γυμναστήριο Ε.Α.Κ. "Μέγας Αλέξανδρος" και τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου.

Η παραχώρησή τους στο ΤΑΙΠΕΔ έγινε χωρίς καμία ενημέρωση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και χωρίς καμία δημοσιοποίηση. Το δόγμα του κλεισίματος της ΕΡΤ περιλαμβάνει την πώληση των δημόσιων και δημοτικών κτηρίων της χώρας χωρίς καμία ενημέρωση της κοινωνίας. Πουλάμε όχι κτήρια προς αξιοποίηση αλλά κτήρια προς υποχρεωτική ενοικίαση από το Δημόσιο, μετατρέποντας την πάγια περιουσία σε πάγια χρέη για τα ενοίκια. Αν δεν μπει ένα τέλος, ο δρόμος δεν έχει γυρισμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News