Ελλάδα

Βούλγαροι πωλούσαν βρέφη αντί 15.000 ευρώ

Βρέφος ηλικίας μόλις 2 εβδομάδων προσπάθησε να πωλήσει, αντί 15.000 ευρώ, ζεύγος Βουλγάρων στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 52χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος εμπορίας βρεφών και μία 51χρονη συνεργός του. Ως συνεργοί κατηγορούνται επίσης τρεις ακόμα υπήκοοι Βουλγαρίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα). Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά τα αδικήματα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης» και «παράνομης υιοθεσίας κατ' επάγγελμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν τις υποψήφιες μητέρες στη Βουλγαρία. Τις καθιστούσαν εγκύους και μετά 9 μήνες τις μετέφεραν σε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, όπου γεννούσαν. Από την έρευνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι οι φυσικές μητέρες εισέπρατταν 3.000 ευρώ για την πώληση του νεογέννητου στο κύκλωμα. Αντίστοιχα, συλληφθέντες μεταπωλούσαν αντί 15.000 ευρώ το κάθε βρέφος.

Τη Δευτέρα, αστυνομικοί που παρίσταναν τους ενδιαφερόμενους αγοραστές παρέσυραν τα μέλη του κυκλώματος σε ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Εκεί, συνελήφθη η 51χρονη Βουλγάρα, η οποία είχε μαζί της προς πώληση ένα μόλις 2 εβδομάδων αγοράκι. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της 51χρονης στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου βρέθηκαν και συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος καθώς και η 27χρονη φυσική μητέρα του βρέφους και αυτή, υπήκοος Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρεται, η 27χρονη, υπό την καθοδήγηση των μελών του κυκλώματος είχε γεννήσει σε μαιευτήριο της Αθήνας και στη συνέχεια είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την πώληση του βρέφους της. Αρμόδιος αξιωματικός αποκάλυψε επίσης ότι οι συλληφθέντες είχαν σχεδιάσει την αγοραπωλησία δύο ακόμα βρεφών, η οποία ματαιώθηκε χάρη στην επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, το κύκλωμα έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο 15 (!) αγοραπωλησίες βρεφών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ το νεογνό σε ειδική μονάδα νοσοκομείο της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια