default-image

EΡΤ: ΚΛΕΙΣΤΟΝ!

Ελλάδα
EΡΤ: ΚΛΕΙΣΤΟΝ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις 11 μ.μ. σταμάτησαν να εκπέμπουν όλα τα κρατικά κανάλια της ΕΡΤ, σε εφαρμογή της απόφασης που πήρε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιουνίου.

Όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου, «η ΕΡΤ θα σταματήσει να εκπέμπει απόψε το βράδυ και στη θέση της θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης. Το νέο κανάλι θα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό με πολύ λιγότερο προσωπικό».

Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα απολυθούν και θα αποζημιωθούν, και στην περίπτωση που το επιθυμούν, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι στο διάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου οργανισμού οι πολίτες δε θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ.

Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της δημόσιας τηλεόρασης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συσκέψεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και σωματείων εργαζομένων, ενώ αρκετός κόσμος συρρέει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι αναμεταδότες της κρατικής τηλεόρασης κλείνουν με τη συνοδεία των ΜΑΤ.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

«1. Σύμφωνα με την υπ' αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί.

2. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί.

3. Το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες.

4. Το Υπουργείο Οικονομικών ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.».

Η επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου:

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News