Ελλάδα

Την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης ζητά η ΠΕΔΑ

«Ο σημερινός "ξαφνικός θάνατος" της ΕΡΤ αποτελεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας», σχολιάζει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Νίκος Σαράντης για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

«Κατ' αρχήν επειδή η ΕΡΤ με το αρχείο της και την αδιάλειπτη ειδησεογραφική παρουσία της είναι η επιτομή αυτής της ιστορίας. Ενώ μέσω της ΕΡΤ απέκτησαν άμεση επαφή με την ελληνική και παγκόσμια πολιτιστική δημιουργία και κληρονομιά γενιές ολόκληρες συμπατριωτών μας, με έναν τρόπο και μια ποιότητα που δεν μπόρεσαν ποτέ να προσφέρουν τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα», επισημαίνει ο κ. Σαράντης.

Και προσθέτει: «Παρά τα συχνά περιστατικά κυβερνητικών παρεμβάσεων στην ΕΡΤ η συνολική ειδησεογραφική λειτουργία της έχει υπάρξει, διαχρονικά βλέποντας την, περισσότερο δημοκρατική, περισσότερο φιλόξενη στη διαφορετική άποψη από κάθε άλλου καναλιού. Το κλείσιμο της φτωχαίνει απότομα τη δημοκρατία μας σε μια εποχή από κάθε άποψη κρίσιμη.»

Σύμφωνα με τον κ. Σαράντη, «η μέσα σε μια νύχτα απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων αποτελεί επίσης μια πρωτοφανή εξέλιξη, ένα απίστευτο κακό προηγούμενο για τη χώρα μας.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΠΕΔΑ ζητά από την κυβέρνηση:

1) την ακύρωση του εν μια νυκτί κλεισίματος της ΕΡΤ, την επαναλειτουργία του οργανισμού με όλους τους εργαζόμενους του.

2) Την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτρέπει τον αυθαίρετο ακρωτηριασμό τομέων ολόκληρων του δημοσίου και την απόλυση του συνόλου των εργαζόμενων τους χωρίς τον παραμικρό διάλογο.

H ΠΕΔΑ ζητά άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τον συντονισμό της δράσης της Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πρωτοφανή αυτή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ακυρώνει δεκαετίες προσπάθειας για την αποκέντρωση και το αυτοδιοίκητο των Δήμων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια