Ελλάδα

Με κατάληψη διαρκείας το τελευταίο σήμα της ΕΡΤ τα μεσάνυχτα

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν στην γενική συνέλευση να προχωρήσουν σε κατάληψη του Ραδιομεγάρου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν θα παραμείνουν στο κτίριο 24 ώρες το 24ωρο για να υπερασπιστούν την δημόσια τηλεόραση.

Κάλεσαν μάλιστα τους εκπροσώπους των κομμάτων που διαφωνούν στο διαφαινόμενο προσωρινό «κλείσιμο« της ΕΡΤ να μεταβούν στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις ανακοινώσεις Κεδίκογλου, το σήμα της ΕΡΤ θα σταματήσει να εκπέμπει! Το σχέδιο που διακινείται αυτή την ώρα στην ΕΡΤ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ότι η εταιρεία θα κλείσει για 3 μήνες, θα απολυθεί όλο το προσωπικό με αποζημιώσεις που ίσχυαν πριν το μνημόνιο και θα ξανανοιξει ως «άλλη εταιρεία» με διαφορετικό οργανόγραμμα, με βάση το σχέδιο που είχε εκπονήσει για τη δημόσια τηλεόραση ο καθηγητής κ. Αλιβιζάτος.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αριθμό φύλλου 139, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα δίνεται το δικαίωμα σε κάθε υπουργό να μπορεί με υπουργική απόφαση να κλείσει ΔΕΚΟ. Με αυτόν τον τρόπο - ενδεχομένως - ανοίγει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ.

Η νομοθετική πράξη περιλαμβάνει δύο άρθρα. Στο πρώτο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 (Α' 314) αντικαθίσταται με δύο νέα εδάφια ως εξής:

«2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια,

β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα, των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμισης των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν τη διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα».

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Οι δύο εταίροι της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια