Ελλάδα

"Πράσινο φως" για ρυθμίσεις δανείων από την τρόικα

"Έκλεισε" ουσιαστικά η διαπραγμάτευση για τα θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης στην τρέχουσα αξιολόγηση για τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ με τη συνάντηση που είχαν σήμερα Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και οι επικεφαλής της τρόικας, η οποία διήρκεσε μία ώρα και 45 λεπτά.

Αντικείμενο της συνάντησης, από την οποία απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν (το ΔΝΤ εκπροσώπησε ο κ.Τράα), ήταν οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι ρυθμίσεις για τους ενήμερους οφειλέτες.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι αλλαγές στον "Τειρεσία", αλλά και οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών, καθώς και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας έδωσαν την έγκρισή τους για τις ρυθμίσεις αναφορικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ θετικά υποδέχτηκαν και την τροπολογία για το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ στους ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και 2.000 ευρώ στους κοινούς λογαριασμούς.

Ωστόσο δε συζητήθηκε το θέμα της παράτασης της αναστολής των πλειστηριασμών για το 2014, θέμα που ενδέχεται να απασχολήσει το φθινόπωρο, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι που μετείχαν στη σύσκεψη.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τους κυρίους Μαζούχ και Μορς ότι την άλλη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, έγινε συζήτηση για την πώληση περιφερειακών αεροδρομίων, που διαφαίνεται όμως πως πρέπει να επισπευστεί για να καλυφθεί φέτος το "κενό" της ΔΕΠΑ. Το χρονοδιάγραμμα παραμένει για το α' τρίμηνο του 2014.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Χατζηδάκης εστίασε στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, εξόδου από την ύφεση και εμπέδωσης της εμπιστοσύνης, ενώ εξετάστηκαν παρεμβάσεις για τη μείωση των τιμών στην αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια