default-image

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για το λάθος του ΔΝΤ

Ελλάδα
Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για το λάθος του ΔΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την «παραδοχή του λάθους από τους δανειστές», κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή «εάν επιμένει ότι το τρέχον πρόγραμμα είχε θετικά αποτελέσματα για την οικονομία, την κοινωνία και τη βιωσιμότητα του χρέους» και εάν «εκτιμά ότι η συνέχιση αυτής της πορείας θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο και θα αποτρέψει τη συνεχιζόμενη βύθιση της ελληνικής οικονομίας».

Τον καλεί επίσης να ενημερώσει τη Βουλή «πως προτίθεται να αξιοποιήσει αυτή την παραδοχή, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και πως θα διεκδικήσει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής, την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τα ποσά ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την εξαίρεση των δημοσίων επενδύσεων από τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείμματος και την ρήτρα ανάπτυξης» και με ποιους τρόπους η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που εκτιμάται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News