default-image

"Όχι" της Κομισιόν στο Κοινωνικό Σύμφωνο

Ελλάδα
"Όχι" της Κομισιόν στο Κοινωνικό Σύμφωνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απορία της επικεφαλής της ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, Συλβάνας Ράπτη, προκαλεί το θέμα που ρωτά γιατί δεν μετέχουν κι οι αρμόδιες για την κοινωνική πολιτική υπηρεσίες της Κομισιόν στην Τρόικα.

Ο αρμόδιος για τις κοινωνικές υποθέσεις Επίτροπος, Λάζλο Άντορ, απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου να υπάρξει Κοινωνικό Σύμφωνο, κατ΄αναλογία προς το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, το οποίο θα υπογράψουν οι χώρες μέλη. Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή προφορική ερώτηση για το Πακέτο των Κοινωνικών Επενδύσεων, ο κ. Άντορ υποστήριξε ότι "είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος" όσον αφορά την ενίσχυση της παρακολούθησης των κοινωνικών πολιτικών, την αφιέρωση του 25% των διαρθρωτικών κονδυλίων στο Κοινωνικό Ταμείο και τη θέσπιση δεικτών με τους οποίους θα αποτιμώνται οι κοινωνικές επιδόσεις των κρατών.

Η επικεφαλής της ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο ευρωκοινοβούλιο, Συλβάνα Ράπτη, λαμβάνοντας το λόγο είπε ότι χαίρεται πολύ που ο Επίτροπος διαπιστώνει ότι είναι στο ...ίδιο μήκος κύματος με το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά λυπάται γιατί "αυτό το κύμα μονίμως πνίγει τους κοινωνικούς δείκτες".

Η κ. Ράπτη ρώτησε ευθέως τον κ. Άντορ γιατί δε μετέχουν οι δικές του υπηρεσίες στην Τρόικα - και μετέχουν μόνον αυτές που υπάγονται στον Όλι Ρεν - ενώ του υπενθύμισε πως απαντώντας σε γραπτή ερώτησή της πριν από λίγο καιρό είχε τονίσει ότι "θα αξιολογούνται οι κοινωνικές επιπτώσεις των μακροοικονομικών προγραμμάτων σταθεροποίησης στα οποία συμμετέχει ως μέλος η Τρόικα".

"Ποια είναι τα συμπεράσματα λοιπόν από αυτήν την αξιολόγηση;", αναρωτήθηκε η κ. Ράπτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News