default-image

Επανέρχεται ο Λ. Αυγενάκης για τις "γουρούνες"

Κρήτη
Επανέρχεται ο Λ. Αυγενάκης για τις "γουρούνες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ασυδοσία ως προς την κυκλοφορία των τετράτροχων οχημάτων (γουρούνων) και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις περιοχές των Μαλίων της Χερσονήσου, του Κοκκίνη Χάνι, όσο και στην Εθνική οδό Ηράκλειου- Αγ. Νικολάου, παρά τις υποσχέσεις και τις πρωτοβουλίες σε αυτοδιοικητικό και κυβερνητικό επίπεδο, επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε παρέμβαση που απηύθυνε προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Τουρισμού, κ.κ. Νικόλαο Δένδια, Κωστή Χατζηδάκη και Όλγα Κεφαλογιάννη αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο Λευτέρης Αυγενάκης, «παρά τις προσπάθειες για τον περιορισμό των τετράτροχων οχημάτων (γουρούνων) με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο από το Υπουργείο Τουρισμού, όσο και σε Αυτοδιοικητικό με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, οι "γουρούνες" και αυτό το καλοκαίρι εμφανίστηκαν στις τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου, προκαλώντας τα συνηθισμένα προβλήματα, για τα οποία διαμαρτύρονται ντόπιοι κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες.  

Ήδη τις τελευταίες μέρες η άναρχη κυκλοφορία των τετράτροχων οχημάτων έχει γίνει συχνότερη τόσο στην περιοχή των Μαλίων , της Χερσονήσου, του Κοκκίνη Χάνι, όσο και στην Εθνική οδό Ηράκλειου-Αγ. Νικολάου».

Επιπλέον, η πρόσφατη απόφαση Δικαστηρίου -που εν μέρει ακυρώνει την ομόφωνη κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου, με την οποία επιχειρούσε να βάλει κανόνες στην κυκλοφορία των τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων- επισημαίνει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταφραστεί από κάποιους «θιγόμενους» ιδιοκτήτες εκατοντάδων-χιλιάδων τετράτροχων κατά το δοκούν και να είναι η αφορμή για την επιστροφή στην ασυδοσία και την αναρχία, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια».

Δεδομένου ότι δεν είναι λίγα τα περιστατικά και τα ατυχήματα που καταγράφονται κάθε χρόνο, κάποια από τα οποία είναι και θανατηφόρα, ο Λ. Αυγενάκης σημειώνει ότι: «το φαινόμενο αυτό πρέπει περιοριστεί μέσα από συνεχείς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές, καθώς υπαίτιοι δεν είναι μόνο κάποιοι «θιγόμενοι» ιδιοκτήτες τετράτροχων αλλά και οι οδηγοί αυτών» και ζητά την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει ήδη η τουριστική περίοδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News