default-image

"Η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα", δήλωσε ο Γιούνκερ

Ελλάδα
"Η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα", δήλωσε ο Γιούνκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σεβασμό του στην Ελλάδα, τη δυσφορία του προς την υπεροψία των βορειοευρωπαίων έναντί της Ελλάδας αλλά και την ανησυχία του για την «αναβίωση των δαιμόνων» στην Ευρώπη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο Μέγαρο Μουσικής.

«Όταν η Ελλάδα δέχτηκε μια επίθεση άσεμνη και δηλητηριώδη, ήμουν εκεί για να την υπερασπιστώ», είπε ξεκινώντας τη διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν είναι σωστό να λέμε πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ίσως να είναι πιο σωστό να πούμε πως η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα». 

Μετά από μία αναφορά στο ξεκίνημα της κρίσης (ήταν στην Αμερική, όπου «κυριαρχούσε η προπαγάνδα που καλούσε τον κόσμο να πλουτίσει με έναν εύκολο τρόπο», όπως είπε) ο Γιούνκερ μίλησε ειδικότερα για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου τόνισε πως τα προβλήματα της Ελλάδας είναι «τραγικά και δραματικά» και ότι δεν μπορούν να εξεταστούν έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

«Θα ήμουν ο μοναδικός επιζήσας του Μάαστριχτ αν δεν επανερχόσουν εσύ στην ηγεσία», είπε χαριτολογώντας προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στην ομιλία του επαίνεσε την «καλή δουλειά» που έκανε ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News