Ελλάδα

"Η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα", δήλωσε ο Γιούνκερ

Το σεβασμό του στην Ελλάδα, τη δυσφορία του προς την υπεροψία των βορειοευρωπαίων έναντί της Ελλάδας αλλά και την ανησυχία του για την «αναβίωση των δαιμόνων» στην Ευρώπη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο Μέγαρο Μουσικής.


«Όταν η Ελλάδα δέχτηκε μια επίθεση άσεμνη και δηλητηριώδη, ήμουν εκεί για να την υπερασπιστώ», είπε ξεκινώντας τη διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν είναι σωστό να λέμε πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ίσως να είναι πιο σωστό να πούμε πως η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα». 


Μετά από μία αναφορά στο ξεκίνημα της κρίσης (ήταν στην Αμερική, όπου «κυριαρχούσε η προπαγάνδα που καλούσε τον κόσμο να πλουτίσει με έναν εύκολο τρόπο», όπως είπε) ο Γιούνκερ μίλησε ειδικότερα για την Ελλάδα.


Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου τόνισε πως τα προβλήματα της Ελλάδας είναι «τραγικά και δραματικά» και ότι δεν μπορούν να εξεταστούν έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.


«Θα ήμουν ο μοναδικός επιζήσας του Μάαστριχτ αν δεν επανερχόσουν εσύ στην ηγεσία», είπε χαριτολογώντας προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στην ομιλία του επαίνεσε την «καλή δουλειά» που έκανε ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια