default-image

675 αστυνομικοί σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ

Κρήτη
675 αστυνομικοί σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα αίτημα  χρόνων από  τους αστυνομικούς πλέον γίνεται πραγματικότητα και  όπως όλα δείχνουν συνολικά 675 αστυνομικοί θα αποδεσμευτούν το επόμενο χρονικό διάστημα από διάφορες διοικητικές υπηρεσίες και θα διατεθούν στη μάχιμη αστυνόμευση, σε υλοποίηση σχετικής εντολής του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των μετατάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, 625 διοικητικοί υπάλληλοι θα ενταχθούν σύντομα ως πολιτικό προσωπικό στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα διατεθούν σε διάφορες διοικητικές θέσεις και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών σε όλη τη χώρα, ενώ αντίστοιχος αριθμός αστυνομικών θα αποδεσμευτεί με σκοπό την ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης.

Πιο αναλυτικά, από τους 625 διοικητικούς υπαλλήλους, οι 202 θα διατεθούν σε επιτελικές θέσεις αστυνομικών υπηρεσιών της Αθήνας, οι 79 σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι 394 θα ενισχύσουν ανάλογες διοικητικές υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα προηγηθεί εκπαίδευση και ενημέρωση των υπαλλήλων στα αντικείμενα των καθηκόντων που πρόκειται να αναλάβουν, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες υπηρεσίες τους.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, 50 αστυνομικοί αποδεσμεύονται από την Υπηρεσία Ασφαλείας του και διατίθενται σε μάχιμες υπηρεσίες.

Στόχος της Αστυνομίας είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στον τομέα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News