default-image

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Ελλάδα
Εκτεταμένη φοροδιαφυγή των συγγενών Παπακωνσταντίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ δείχνει για τους τέσσερις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ από τις έρευνες στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.Ειδικότερα, ο Ανδρέας Ροσσώνης (γαμπρός του κ. Παπακωνστατίνου) ελέγχεται για 1.457.000 ευρώ, ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό 1.666.338 ευρώ, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνταντίνου, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.499 ευρώ και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.660 ευρώ.

Το πόρισμα φτάνει τις 1.000 σελίδες και έφτασε στα χέρια του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στην συνέχεια, το πόρισμα θα φωτοτυπηθεί για να διανεμηθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ώς το απόγευμα της Δευτέρας.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι βασικό στοιχείο της υπόθεσης, αφού συνδέεται με ενδεχόμενο δόλο των πράξεων ή των παραλείψεων από πλευράς Παπακωνσταντίνου.

Για το βράδυ της Τρίτης έχουν κληθεί να καταθέσουν οι συγγενείς του πρώην υπουργού, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραλάβει απόψε από την Επιτροπή όλο το υλικό της δικογραφίας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, να μην προσέλθουν να καταθέσουν επικαλούμενοι την εκκρεμότητά τους με την τακτική Δικαιοσύνη.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει και η εξέταση του ίδιου του Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στο τέλος της έρευνας να δώσει τις δικές του εξηγήσεις και θα επιχειρήσει να αντικρούσει όλα όσα του χρεώνουν για τους χειρισμούς του σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Χρ.Μαρκογιαννάκης: «Έχει περαιωθεί το έργο μας»

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας έχει περαιωθεί και ότι αναμένεται πλέον να ακουστούν οι απόψεις της άλλης πλευράς, δηλαδή του πρώην υπουργού και των συγγενών του.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης είπε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 25 Ιουνίου. «Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει παράταση. Θεωρώ ότι έχουν περαιωθεί οι έρευνες. Έχουμε εξετάσει πάνω από 110 μάρτυρες και έχουμε μελετήσει χιλιάδες έγγραφα και πρακτικά» είπε.

«Αυτά για τα οποία πήραμε εντολή βγήκαν στο φως» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News