Ελλάδα

Απάντηση Μαυραγάνη στις βελτιωτικές προτάσεις Αυγενάκη

Αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα μελετά η Κυβέρνηση όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη που ζητούσε τροποποιήσεις στο πλαίσιο που διέπει την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι «επανεξετάζονται από τα αρμόδια Υπουργεία οι διατάξεις που διέπουν την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και μελετάται η ανάγκη τροποποιήσεων με σκοπό την καλύτερη προστασία όλων των πιστωτών, των εργαζομένων, των προμηθευτών, των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών, που διεκδικούν νόμιμες οφειλές».

Όπως ειδικότερα κάνει γνωστό ο κ. Μαυραγάνης, «εξετάζεται τροποποίηση του έκτου κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα (άρθρα 99 επ. ΠτΚ) καθώς και του εβδόμου κεφαλαίου (107 επ. ΠτΚ), που ρυθμίζει εξυγιαντικού χαρακτήρα διαδικασία και διαδικασία σχεδίου αναδιοργάνωσης πτωχευμένων επιχειρήσεων».

«Οι εξεταζόμενες τροποποιήσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, ως ενός από τους βασικούς πιστωτές των επιχειρήσεων που αιτούνται υπαγωγή στις εν λόγω εξυγιαντικές διαδικασίες» αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια