default-image

Βολές Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ, γέφυρες προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ελλάδα
Βολές Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ, γέφυρες προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γέφυρες προς τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, έριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας, από όπου κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί καθ' οδόν προς το συνέδριο της ΝΔ, το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου (28-30 του μηνός) στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε δημόσια τη βοήθεια που προσφέρουν τα άλλα δύο κόμματα, αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορές, κυρίως ιδεολογικές, αλλά τόνισε ότι οι όποιες επιτυχίες είναι κοινές «και τις πιστωνόμαστε όλοι μας».

«Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαφωνίες κυρίως ιδεολογικές αλλά έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της» τόνισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε εκ νέου για αλλαγή του κλίματος, από το λεγόμενο Grexit στο Greecovery, όπως είπε, και επιτιθέμενος κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «αυτό κάποιοι δεν μπορούν να το χωνέψουν».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο πρωθυπουργός μίλησε για «δηλητηριώδη λαϊκισμό» από την πλευρά της αντιπολίτευσης, της οποία η στάση φτάνει «είτε από πρόθεση είτε από σύγχυση» στα όρια της «υπονόμευσης» και της «αποσταθεροποίησης», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την παραδοχή από πλευράς ΔΝΤ «λαθών» στο πρώτο μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε «στην ώρα της» σχετική συζήτηση στη Βουλή. Υπογράμμισε δε ότι η ΝΔ είχε επισημάνει αυτά τα λάθη από την αρχή και τώρα μάχεται για τη διόρθωσή του.

«Γι' αυτό δεν στηρίξαμε το πρώτο μνημόνιο, γιατί ήταν λάθος συνταγή» είπε, σημειώνοντας ότι η ΝΔ στήριζε από τότε τα σωστά, αλλά «δεν εισακουστήκαμε και η ζημιά έγινε».

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ότι έχουν γίνει πολλά το τελευταίο διάστημα («έχουμε σταματήσει τη ροή της λαθρομετανάστευσης») και ζήτησε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το θέμα.

Ο κ. Σαμαράς δεν αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή, αλλά μίλησε για «νεοναζί» των οποίων, όπως είπε, οι απεχθείς θέσεις και συμπεριφορές «δεν εκφράζουν κανένα», αλλά τροφοδοτούνται από το φόβο. Επαναφέροντας δε τη θεωρία των δύο άκρων, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες».

Την ομιλία του πρωθυπουργού παρακολούθησε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ακολουθούν τοποθετήσεις υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών.

Το συνέδριο της ΝΔ, το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου (28-30 του μηνός) στην Αθήνα, θα έχει στόχο τη μετεξέλιξη του κόμματος, την ιδεολογική επανατοποθέτησή του και το άνοιγμα σε ευρύτερες κεντρώες δυνάμεις. Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα του συνεδρίου, που -όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής- θα είναι: «Ανασυγκρότηση, μετεξέλιξη, διεύρυνση».

In.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News