default-image

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Ελλάδα
Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα φτάνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Γιούνκερ θα παραμείνει στη χώρα μας τόσο στις 10 όσο και στις 11 Ιουνίου, ενώ η επίσκεψή του πραγματοποιείται στον απόηχο των επικρίσεών του κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σύνδεση με την πραγματικότητα. Οι ελληνικές προβλέψεις αυτές δε βασίστηκαν σε επιστημονικά κριτήρια», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Money News International ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός.

«Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει εξαιρετική δουλειά - είμαστε αδέλφια», είχε πει επίσης στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του γερμανικού Χρηματιστηρίου, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση» και ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι για την ώρα εκτός συζήτησης.

Επ' ευκαιρία της συνάντησής τους, οι κ. Γιούνκερ και Σαμαράς αναμένεται να συζητήσουν τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ.

Ο κ. Γιούνκερ θα δώσει διάλεξη το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα "Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές", σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής-ΕΛΙΑΜΕΠ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News