Ελλάδα

"Πυρήνες" βλέπει η Αντιτρομοκρατική πίσω από την έκρηξη στη Δάφνη

Το Mail "θυμίζει" στην Αντιτρομοκρατική ο ισχυρός ωρολογιακός μηχανισμός που εξερράγη τα ξημερώματα στη Δάφνη, με στόχο το αυτοκίνητο της διευθύντριας του Κορυδαλλού. Πίσω από το βομβιστικό χτύπημα οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής "βλέπουν" προσπάθεια ανασύστασης ενός νέου πυρήνα της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Αυτό που περισσότερο ανησυχεί τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, που ανέλαβε και επισήμως την έρευνα για την έκρηξη, είναι ότι πιθανόν να άνοιξε ένας κύκλος προσωποποιημένων χτυπημάτων σε βάρος ατόμων που ούτε φυλάσσονται, ούτε θεωρούνται στόχοι ένοπλων ομάδων. Και αυτό γιατί οι φερόμενοι ως δράστες δεν έχουν ούτε την εμπειρία, ούτε την επιχειρησιακή ικανότητα να χτυπήσουν στόχους που διαθέτουν φύλαξη.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί κάτω από το BMW της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη φέρεται να ήταν τοποθετημένος σε ένα πλαστικό κουτί (κάτι σαν τάπερ) και παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με το μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο εμπορικό κέντρο Mall.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν τώρα το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, καθώς, αν καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις τους, μπορούν μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας να εντοπίσουν τα ίχνη τους. Παράλληλα, ψάχνουν να βρουν από πού έγιναν στις 4:40 τα ξημερώματα της Παρασκευής τα δύο τηλεφωνήματα σε σάιτ και τηλεοπτικό σταθμό καθώς εκτιμούν πως κάπου εκεί θα βρίσκεται και το διαμέρισμα που κρύβονται οι δράστες.

Καταδίκη της επίθεσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Την ίδια ώρα, την αποδοκιμασία του σε κάθε μορφής βίας εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

«Καταδικάζω τη βομβιστική επίθεση και αποδοκιμάζω κάθε μορφή βίας που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και δημιουργεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές. Συμπαρίσταμαι στη διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και ενισχύουμε το έργο της», τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του.

Την επίθεση καταδίκασε και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, η οποία καταγγέλλει «τον ιδιότυπο ρατσισμό που υφιστάμεθα ως εργαζόμενοι στις ελληνικές φυλακές καταλογίζοντάς μας οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει σε αυτές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια