default-image

Συνάντηση Αυγενάκη-αποσταγματοποιών τσικουδιάς και τσίπουρου

Κρήτη
Συνάντηση Αυγενάκη-αποσταγματοποιών τσικουδιάς και τσίπουρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τους αποσταγματοποιούς, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, μεταξύ του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του γ.γ. Συντονισμού κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου, του προέδρου του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς του Νομού Ηρακλείου κ. Στάθη Φραγκιαδάκη και του μέλους του Δ.Σ. της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. και εκπροσώπου των Χανίων, κ. Γιώργου Γωνιωτάκη.

Στη συνάντηση τέθηκε το φορολογικό ζήτημα και η ένταξη των αποσταγματοποιών σε ειδική κλίμακα φορολόγησης ως παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί τσίπουρου και τσικουδιάς για τους κατόχους διήμερων αδειών.

Ακόμα, συζητήθηκε να δοθεί η δυνατότητα επιλεξιμότητας της δραστηριότητας στον επόμενο κύκλο του ΕΣΠΑ, ώστε οι νόμιμοι αποσταγματοποιοί να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους αφενός, αλλά και κατ' επέκταση να αναβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων τους.

Τέλος, τέθηκε η πρόταση στο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού «στα μονοπάτια της τσικουδιάς και του τσίπουρου» που θα βοηθήσει στην προβολή των παραδοσιακών προϊόντων στο εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News