Ελλάδα

Στην Ισπανία ο Τσίπρας

Τη λεγόμενη συμμαχία του ευρωπαϊκού νότου, το μέτωπο δηλαδή των μεσογειακών κρατών που εφαρμόζουν κατ' εντολή της τρόικας προγράμματα λιτότητας, κόντρα στη γερμανική πολιτική, επιδιώκει να προωθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την τριήμερη επίσκεψή του στην Ισπανία, από σήμερα έως το Σάββατο.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη, μετά από εκείνη στην Πορτογαλία τον περασμένο μήνα, που εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Στη Μαδρίτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με πολιτικούς παράγοντες, συνδικαλιστικούς φορείς, θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις, ενώ θα πάρει μέρος και σε πορεία!


Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχεις ως εξής:

Πέμπτη 30.05

09:00 - 11:00_Συνάντηση με τους εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ισπανίας (Esquerra Republicana de Catalunya, Partido Nacionalista Vasco, Convergencia i Unio). Ισπανική Βουλή

11:00_Συνάντηση με Συνδικάτα (CCOO και UGT). Ισπανική Βουλή  (Carrera de San Jeronimo, 40)

12:00_Δηλώσεις με τον Cayo Lara., επικεφαλής της Κ.Ο. της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, στην Ισπανική Βουλή.

12:30_Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα «La Izquierda Plural». Ισπανική Βουλή.

13:30_Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ισπανικής Βουλής, Jesus Posada.

19:30_Ομιλία του προέδρου, οργανωμένη από την πρωτοβουλία Αριστερών Οικονομολόγων "Economistas Frente a la Crisis" υπό τον τίτλο «Ποια είναι η Ευρώπη που θέλουμε». Circulo de Bellas Artes, Calle Alcala, 42 Madrid.

 

Παρασκευή 31.05

11:30_Συνέντευξη Τύπου με τον Cayo Lara. Ισπανική Βουλή.

12:15_Συνάντηση με κοινωνικά κινήματα (Platform of People affected by Mortgages, κ.α.) Place: Ateneo de Madrid (calle del Prado, 21).

17:00_Συνάντηση με τον π. Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Josep Borrel. HOTEL HUSA PASEO DEL ARTE: Atocha, 123 Madrid

19:30_Ομιλία με τον Cayo Lara. Συντονίζει η Paloma Lopez, Υπεύθυνος Εργασίας του CCOO στο Casa de America (Plaza de Cibeles, 2).

Σάββατο 01.06

18:30_Πορεία «Ενωμένοι Ενάντια στην Τρόικα». Neptuno square, Madrid.

Σχόλια