default-image

Τέλος στην αγωνία των συνταξιούχων της ΑΤΕ στον ΕΟΠΥΥ

Κρήτη
Τέλος στην αγωνία των συνταξιούχων της ΑΤΕ στον ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ανάκληση λειτουργίας της ΑΤΕ, τη θέση της σε ειδική εκκαθάριση και τη μεταβίβαση μέρους της περιουσίας της στην «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε», δημιουργήθηκαν ζητήματα σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων και συνταξιούχων στην πρώην ΑΤΕ, καθώς το ταμείο είχε σταματήσει να καλύπτει την νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Μέσα από συντονισμένες ενέργειες και σε στενή συνεργασία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Ασφαλισμένων Αγροτικής Τράπεζας, κ. Χρήστο  Λουγιάκη, αλλά και με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, ικανοποιήθηκε το αίτημα χιλιάδων συνταξιούχων ασφαλισμένων, με την μεταφορά των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ..

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την 'κύρωση του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αεροπορικών μεταφορών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των Κρατών μελών που υπεγράφη στις 25 και 30 Απρίλη 2007' και προβλέπει τα εξής: «Οι συνταξιούχοι του Ταμείου Συντάξεων και Πρόνοιας  του Προσωπικού της ΑΤΕ αποκτούν δικαίωμα για παροχές ασθενείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ, εφαρμοζομένων αναλόγως των διατάξεων που αφορούν τους συνταξιούχους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News