default-image

Ξεψύχησε καθηγητής κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών

Ελλάδα
Ξεψύχησε καθηγητής κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός έπεσε καθηγητής κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων στο 35ο βαθμολογικό κέντρο του Αιγάλεω. Παρότι δεν έγινε γνωστή η αιτία του τραγικού περιστατικού, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι αν υπήρχε γιατρός στο βαθμολογικό κέντρο, ίσως ο άτυχος άνδρας να είχε σωθεί.

Ο Γιώργος Θανόπουλος, 55 ετών, ήταν συντονιστής των μαθηματικών και δίδασκε μαθηματικά στο 2ο Λύκειο Χαϊδαρίου. Προσήλθε το απόγευμα της 21η Μαϊου στο βαθμολογικό κέντρο του Αιγάλεω για να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως συντονιστής. Λίγο αργότερα σωριάστηκε μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του που ειδοποίησαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες. Έγιναν αγωνιώδεις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης του μέχρι τη μεταφορά του στο κρατικό νοσοκομείο Νικαίας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το paraskhnio.gr, στο βαθμολογικό κέντρο, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα της Ελλάδας, δεν υπήρχε γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών, που ίσως να έσωζαν τη ζωή του καθηγητή.

 Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας «να φροντίσει για την παρουσία γιατρού σε όλα τα εξεταστικά και τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας. Η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία. Ας ασχοληθεί επιτέλους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και με ένα άλλο θέμα εκτός από το πώς θα χειραγωγεί και θα επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News