default-image

Βιωματικές δράσεις στα σχολεία για τα θαλάσσια θηλαστικά

Ελλάδα
Βιωματικές δράσεις στα σχολεία για τα θαλάσσια θηλαστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ύστερα από πρόσκληση της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων κας Φωτεινή Χαραλαμπίδου, η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη & Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life «Θάλασσα»,  θα επισκεφθεί το νησί της Κρήτης και θα πραγματοποιήσει βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις σε σχολεία του Νομού Χανίων.

Το κεντρικό θέμα των παρουσιάσεων και δράσεων που θα υλοποιηθούν αφορούν στη θάλασσα και τα θαλάσσια θηλαστικά (φάλαινες, δελφίνια, φώκια, φυσητήρες). Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη θάλασσα, τα είδη των θαλάσσιων θηλαστικών που ζουν στην Ελλάδα, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, καθώς και για το πώς μπορούν να γίνουν και αυτά ενεργοί πολίτες και να βοηθήσουν στην προστασία τους.

Οι βιωματικές δράσεις θα δημιουργήσουν ένα θαλάσσιο σκηνικό, ενώ τα παιδιά θα αποτελέσουν τον βασικό πρωταγωνιστή σε ένα παιχνίδι καταιγισμού ιδεών, ζωγραφικής και γνώσεων.  

Η MOm/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute, υλοποιούν το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε /Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ελλάδα», με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Πράσινου Ταμείου και της Blue Planet Shipping SA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News