Ελλάδα

"Πρωτοβουλίας για μία Προοδευτική Οικονομία”

Μετά από πρόσκληση του προέδρου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Hannes Swoboda, η Λούκα Τ. Κατσέλη θα παραβρίσκεται στο Επιστημονικό Συμβούλιο της "Πρωτοβουλίας για μία Προοδευτική Οικονομία", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η "Κοινωνική Συμφωνία".

Στο Επιστημονικό Συμβούλιο της "Πρωτοβουλίας για μια Προοδευτική Οικονομία" (Progressive Economy Initiative) θα συμμετέχει η πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας", π. υπουργός, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Τ. Κατσέλη, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Hannes Swoboda.

Επιδίωξη της Πρωτοβουλίας είναι μέσα από τον δημόσιο διάλογο και την επιστημονική τεκμηρίωση να αναδειχθεί το κόστος της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και να διατυπωθούν αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις για την έξοδο της Ευρώπης από την μάστιγα της ύφεσης, της ανεργίας, της ανισότητας και της φτώχειας.  

Οι δράσεις της Πρωτοβουλίας στηρίζονται στην πεποίθηση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προαγωγή της δημόσιας συζήτησης και την ανάδειξη ξεκάθαρων πολιτικών επιλογών ενώ η λογική του μονόδρομου υποθάλπει την απογοήτευση, την ξενοφοβία και τον Ευρωσκεπτικισμό.

Γι' αυτό και οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις έχουν καθήκον να αποδείξουν στους πολίτες πως, πράγματι, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.

Στο Επιστημονικό Συμβούλιο, εκτός από την κ. Λούκα Κατσέλη, συμμετέχουν άλλες 12 προσωπικότητες διεθνούς κύρους, όπως οι νομπελίστες οικονομολόγοι Joseph Stiglitz και Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου OFCE Jean?Paul Fitoussi, οι καθηγητές James K. Galbraith, Paul de Grauwe, Peter Bofinger,Lars Calmors, Lucrezia Reichlin ,Charles Wyplosz κ.α.  

Σχόλια