default-image

Πρόταση Αυγενάκη για απαγόρευση οπλοφορίας εντός Κοινοβουλίου

Ελλάδα
Πρόταση Αυγενάκη για απαγόρευση οπλοφορίας εντός Κοινοβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τον πρόσφατο δημόσιο διάλογο για την απαγόρευση οπλοφορίας των Βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την εφαρμογή της, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, εκφράζει με επιστολή του την απόλυτη στήριξη στην πλήρη απαγόρευση οπλοφορίας από Βουλευτές και Υπουργούς εντός της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης στην επιστολή του, «προκειμένου να συνδράμω στην υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης, προτείνω την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής» και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 75 του Κανονισμού να προστεθεί νέα παράγραφος 4 ως εξής:

«Άρθρο 75, παρ.4

Οι βουλευτές και οι Υπουργοί δεν επιτρέπεται να οπλοφορούν εντός της Βουλής. Όσοι εξ αυτών δύναται να οπλοφορούν, μετά από άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής, υποχρεούνται να παραδίδουν το όπλο τους στον αρμόδιο Αξιωματικό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής. Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής ορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης αυτής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News