Ελλάδα

Συνάντηση των τριών της συγκυβέρνησης το απόγευμα

Να βρουν κοινό σημείο επαφής και να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου θα επιχειρήσουν στις 18:00 το απόγευμα, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση

Όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων, προτείνοντας μια νομοθετική παρέμβαση που θα παρακάμπτει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, αλλά θα οδηγεί σε αυστηρότερο πλαίσιο για τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Το νομοσχέδιο είναι το βασικό σημείο τριβής των κυβερνητικών εταίρων το τελευταίο διάστημα, καθώς θεωρείται πεδίο ιδεολογικής αντιπαράθεσης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος  που το μεσημέρι συναντάται με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, θεωρεί ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο αντιρατσιστικό νόμο επί τη βάση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης επιμένει ότι πρέπει «να προωθηθεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαβούλευσης η οποία όπως είπε- πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως σε επίπεδο Βουλής».

Να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη, παρουσία των δυο στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά, του γ.γ. της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου και του βουλευτή Επικρατείας  Χρ. Λαζαρίδη, το νομοσχέδιο που χαρακτηρίστηκε «ιδιώνυμο» απορρίφθηκε, ενώ η άποψη που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι πως πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Σχόλια