Ελλάδα

Στο Μαξίμου τη Δευτέρα ο «γόρδιος δεσμός» του αντιρατσιστικού

To «γόρδιο δεσμό» του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου θα προσπαθήσουν να λύσουν το απόγευμα της  Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στη διάρκεια σύσκεψης (6.00 μ.μ.) στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγες ώρες νωρίτερα (2.30 μ.μ.), ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει καταστεί συμβολικό θέμα που αγγίζει εσωτερικές χορδές και στα τρία κόμματα και αναδεικνύει την ιδεολογική τους ανομοιογένεια. Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να λειάνει τις αντιθέσεις, καθώς, όπως έχει πει σε συνομιλητές του, δεν επιθυμεί να διαταραχθεί η συνοχή της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να αξιοποιήσει το αίτημα για κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή προκειμένου να θέσει εκ νέου θέμα «συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων», καθώς επίσης και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για ποιο λόγο έχει «παγώσει» ένα σχέδιο νόμου που έχει αποφασιστεί σε προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς και να στηρίζει τις επιλογές του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

In.gr

Σχόλια