Ελλάδα

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου κατά την κατάθεση του μάρτυρα Π. Βλάχου

Η αναφορά του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου, εφοριακού - στελέχους ΦΑΕΕ, περί ροής «μαύρου χρήματος», στη δίκη Τσοχατζόπουλου, προκάλεσε ένταση. «Κάνετε χαρακτηρισμούς για "μαύρο χρήμα", έχετε τέτοιο αποτέλεσμα; Γιατί εμείς το ψάχνουμε, εδώ. Να μας τα πείτε χωρίς χρώματα», παρατήρησε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου με αφορμή τη δήλωση του μάρτυρα.

Μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας, που χρησιμοποιήθηκε ως σύμβουλος από τον ανακριτή της υπόθεσης, είπε στο δικαστήριο ότι υπέβαλε πόρισμα για τα οικονομικά στοιχεία της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και της κόρης του, Αρετής, και ισχυρίστηκε ότι «έχει συνολική άποψη» για ολόκληρη τη δικογραφία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη υπέβαλε ένσταση για τον μάρτυρα, υποστηρίζοντας πως έχει την ιδιότητα του πραγματογνώμονα και όχι του ειδικού επιστήμονα και επομένως δεν μπορεί να καταθέσει. Με την ένσταση συντάχθηκαν και άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης, οι οποίοι νωρίτερα αμφισβήτησαν επίσης τη δυνατότητά του να καταθέσει για το σύνολο των στοιχείων. Οι εισαγγελείς της έδρας ζήτησαν την απόρριψη της ένστασης, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.

Ο εφοριακός ανέφερε στην κατάθεση του, ότι τα επίδικα ποσά έχουν ως αφετηρία τις εταιρίες ANTEY, που σχετίζεται με τα TORM1 και Ferrostaal, που αφορά τα υποβρύχια. Όπως είπε, μέσω αυτών των εταιριών, εμβάστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά στις εξωχώριες εταιρείες που κατά το κατηγορητήριο συνδέονται με τον πρώην υπουργό, μέσω του Νίκου Ζήγρα.

Τα ακίνητα της Κόμνα Τράκα, σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, της Κηφισίας, αλλά και της Ακρόπολης αγοράστηκαν από την Torcaso, με ποσό 6,7 εκατ. δολάρια, για να καταλήξουν μέσω Ντρουμιλαν στον Νίκο Ζήγρα. Σύμφωνα επίσης με τον μάρτυρα, η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν δικαιολογεί, με τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει, τις αγοραπωλησίες των ακινήτων στο Κολωνάκι και στην Κυψέλη.

Σχόλια