default-image

Την Ισπανία θα επισκεφτεί ο Αλέξης Τσίπρας

Ελλάδα
Την Ισπανία θα επισκεφτεί ο Αλέξης Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Ισπανία, όπου αναμένεται να συναντηθεί με δυνάμεις τις αριστεράς και με κοινωνικούς φορείς, ώστε να προωθήσει τη θέση για την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου απέναντι στις πολιτικές λιτότητας.

Κατά την επίσκεψή του στη Μαδρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να εκφράσει και δημόσια τον προβληματισμό του, δεδομένου ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ισπανία έχουν υποφέρει από δικτατορίες και περιόδους ανωμαλίας. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί, μείζον θέμα την ανάγκη ενεργοποίησης ευρύτερων πολιτικών, κοινωνικών και πνευματικών δυνάμεων για την προστασία και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, παράλληλα με την ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται, άλλωστε κι η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για την οργάνωση μιας εναλλακτικής Συνόδου Κορυφής στην Αθήνα στις 7 και 8 Ιουνίου. Η προετοιμασία της Συνόδου συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό και εκτιμάται ότι μεγάλα Ευρωπαϊκά συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα και κοινωνικές οργανώσεις, θα πάρουν μέρος.

(Με στοιχεία από το newsbeast.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News