Ελλάδα

Δεν τίθεται ζήτημα με το θέμα της Φυσικής.

"Δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και ηθικής τάξης" απεφάνθη η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για το θέμα που προέκυψε με το μάθημα της Φυσικής και για το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως, μετά από σχετική καταγγελία του α' αντιπροέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Π. Φιλντίση.

Συγκεκριμένα, είπε στον σταθμό Βήμα 99,5 ότι το τέταρτο θέμα της Φυσικής Κατεύθυνσης, στο οποίο εξετάστηκαν την Τετάρτη οι μαθητές, είχε αναρτηθεί πριν από δύο μήνες σε ιστοσελίδα που παρακολουθούν καθηγητές και στην οποία είναι συνδιαχειριστής μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεως (ΚΕΕ) ανακοίνωσαν:

Όλα τα θέματα και τα επιμέρους ερωτήματα είναι αυστηρώς εντός της διδακτέας-εξεταστέας ύλης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των Λυκείων.

Όλα τα θέματα διαμορφώθηκαν εντός της ΚΕΕ από την εισηγητική επιτροπή του μαθήματος με τη διαδικασία που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Τα θέματα συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από την ολομέλεια της ΚΕΕ.

Είναι φυσικό σε όλα τα μαθήματα, τα θέματα που τίθενται στις εξετάσεις να προσιδιάζουν με κάποια από τα χιλιάδες δημοσιευμένα, ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο.

Κατόπιν τούτου, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και τάξης για τα θέματα στο μάθημα «Φυσική Κατεύθυνσης» ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια