default-image

Παρέμβαση Μ.Κοππά για την ΠΓΔΜ

Ελλάδα
Παρέμβαση Μ.Κοππά για την ΠΓΔΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν  είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ . Δεν είναι μόνο η διαφορά με την Ελλάδα.

Η απουσία ουσιαστικής Δημοκρατίας, η έλλειψη ελευθέριας του λόγου, οι κακές σχέσεις με τους γείτονες και ο συνεχιζόμενος αλυτρωτισμός, με λόγια και έργα, είναι μερικά από τα πολύ σημαντικά προβλήματα που η χώρα δεν έχει λύσει",  τόνισε η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά στην παρέμβαση της  στην Ολομέλεια του ΕΚ.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:  

Η πολιτική κρίση του περασμένου Δεκεμβρίου προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται, παρά τη πολιτική συμφωνία της 1ης Μαρτίου ανάμεσα στα κόμματα. Ανεξάρτητα από το τί  επιθυμούν ορισμένοι, η πραγματικότητα είναι ότι  η χώρα δεν είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ . Δεν είναι μόνο η διαφορά με την Ελλάδα. Η απουσία ουσιαστικής Δημοκρατίας, η έλλειψη ελευθέριας του λόγου, οι κακές σχέσεις με τους γείτονες και ο συνεχιζόμενος αλυτρωτισμός, με λόγια και έργα, είναι μερικά από τα πολύ σημαντικά προβλήματα που η χώρα δεν έχει λύσει.

Σε σχέση με το ζήτημα του ονόματος, ήθελα να τονίσω ότι η Ελλάδα έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα κι έχει δείξει έμπρακτα την επιθυμία της για επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος. Η ιστορική συμφωνία μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας αποδεικνύει ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις, όταν υπάρχει καλή θέληση και επικρατεί η κοινή λογική. Η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να αντιμετωπίσει επιτέλους ρεαλιστικά την πραγματικότητα και να μη χάσει μια ακόμη ευκαιρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News