default-image

Λ.Αυγενάκης: Πολύμηνες καθυστερήσεις από το ΤΑΥΤΕΚΩ

Κρήτη
Λ.Αυγενάκης: Πολύμηνες καθυστερήσεις από το ΤΑΥΤΕΚΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πρόβλημα της κάλυψης των δαπανών των τραπεζοϋπαλλήλων- ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΤΑΥΤΕΚΩ από τον Ιούλιο του 2011, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Ο Τομέας Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως (σήμερα Alpha Bank), Γενικής, Αμέρικαν Εξπρές του ΤΑΥΤΕΚΩ αποτελεί το πρώην Ταμείο Υγείας ΤΑΑΠΤ-ΠΓΑ, όπως αυτό είχε συσταθεί με το Ν. 271/1976 (Φ.Ε.Κ. 48/1976, τ. Α') και διευρυνθεί με τους ασφαλισμένους εν ενεργεία και συνταξιούχους των Τραπεζών: Εργασίας, Πειραιώς, Επενδύσεων, Αττικής, Κρήτης, Επαγγελματικής Πίστεως, Υποθηκών σύμφωνα με το Π.Δ. 445/1979 (Φ.Ε.Κ. 135/1979, τ. Α').

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης: «εδώ και αρκετό διάστημα οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών τραπεζών- ασφαλισμένοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ καλούνται να καταβάλουν από την τσέπη τους, τα ποσά για φάρμακα, γιατρούς και γενικότερα για όλες τις παροχές, καθότι το ΤΑΥΤΕΚΩ έχει σταματήσει να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους. Οι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι των ιδιωτικών Τραπεζών ενώ από τον Ιούλιο του 2011 έχουν προπληρώσει το 100 % όλων των ιατροφαρμακευτικών δαπανών τους, το ταμείο υγείας δεν τους έχει αποζημιώσει ούτε ένα ευρώ».

Πιο συγκεκριμένα δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά για την περίοδο από τον Ιούλιο του 2011 έως και τον Ιανουάριο του 2012, με την αιτιολογία ότι τα γραφεία τού Ταμείου των Τραπεζών στην Χαριλάου Τρικούπη καταστράφηκαν από φωτιά την 12/2/12, καθώς και την περίοδο από των Φεβρουάριο του 2012 έως και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

«Να σημειωθεί ότι μόνο για τους εργαζόμενους της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Κρήτη το ποσό που θα έπρεπε να είχε καταβάλει το ταμείο Υγείας ανέρχεται πάνω από 160.000 €» υπογραμμίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης και προσθέτει ότι: «πολλοί εργαζόμενοι έχουν έρθει σε απελπιστική κατάσταση αφού δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να προκαταβάλουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους, ενώ πολλοί από αυτούς, ειδικά τα σοβαρά περιστατικά που έχουν να κάνουν με μετακινήσεις στην Αθήνα των ίδιων ή ακόμα και των παιδιών τους, έχουν αναγκαστεί να πάρουν και δάνεια έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα σοβαρά περιστατικά υγείας που αντιμετώπισαν».   

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε εξώδικα και ομαδικές αγωγές προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥΤΕΚΩ για τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων των ιατροφαρμακευτικών δαπανών και ζητά να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της καταβολής των οφειλόμενων στους ασφαλισμένους ποσών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News