Ελλάδα

Γ. Διώτης: "Μου απεκρύβη η διαδικασία που ακολουθήθηκε"

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης σε ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές κατά του πρώην υπουργού ότι του απέκρυψε την επίσημη διαδικασία, μέσω της οποίας διαβιβάστηκε από τις γαλλικές αρχές η "λίστα Λαγκάρντ" και επαναλαμβάνει χαρακτηριστικά ότι «το USB stick εστάλη από τον κ. Παπακωνσταντίνου σε εμένα άτυπα και εξωυπηρεσιακά, χωρίς κανένα συνοδευτικό έγγραφο».

Ειδικότερα με αφορμή την αποκάλυψη του διαβιβαστικού εγγράφου του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών του Σεπτεμβρίου 2010 που συνόδευε το cd της λίστας, ο κ. Διώτης τονίζει ότι, «όπως έχει καταθέσει ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, αλλά και των αρμοδίων οργάνων της Βουλής, ο κ. Παπακωνσταντίνου ουδέποτε μου ανέφερε οτιδήποτε περί συνδρομής του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών και της τότε ομολόγου του κ. Κριστίν Λαγκάρντ στην υπόθεση», αντιθέτως, συνεχίζει, «απεκρύβη από εμένα η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με συνέπεια μια επίσημη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων και εγγράφων μεταξύ κρατών να μετατραπεί σε μια άτυπη διαδικασία διακίνησης στοιχείων, χωρίς κανένα δημόσιο και επίσημο χαρακτήρα».

«Η ανωτέρω μεταφερθείσα σε εμένα εξιστόρηση σε συνδυασμό με την απόκρυψη συγκεκριμένων γεγονότων και εγγράφων, οδήγησε στον από μέρους μου τότε σχηματισμό βεβαίας πεποίθησης ότι το υλικό είναι προϊόν αξιόποινης συμπεριφοράς και για ειδικότερους λόγους, που ήδη έχω εξηγήσει, μη αξιοποιήσιμο. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να απευθυνθώ στον τότε Διοικητή της ΕΥΠ; Έχω καταθέσει επανειλημμένα και έχω αποδείξει ότι κατευθύνθηκα εκεί, λόγω της υποτιθέμενης διαδρομής της λίστας που μου παρουσιάστηκε», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Διώτης, εάν ο κατάλογος των καταθετών του παραδιδόταν «συνοδευόμενος με τα επίσημα έγγραφα των γαλλικών αρχών και όχι ως προϊόν δράσης υπηρεσιών πληροφοριών», ο ίδιος δεν θα είχε κανένα λόγο να μην προχωρήσει αυτομάτως στην έρευνα και την αξιοποίησή του.

Για οργανωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής του, κάνει λόγο ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, απαξίωσης του έργου του και αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος παρουσιάζεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ «σκόπιμα και δόλια» ως «ανακόλουθος, αυτοαναιρούμενος και αναξιόπιστο».

Ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι «σήμερα μερίδα του Τύπου παρουσιάζει την εκ νέου αποστολή του συνοδευτικού εγγράφου ως διάψευση των ισχυρισμών μου. Αντιθέτως, αποτελεί πανηγυρική δικαίωση των χειρισμών μου και συντριπτική απόδειξη εις βάρος εκείνων που δεν θέλησαν ποτέ να ασχοληθούν σοβαρά με την πάταξη της φοροδιαφυγής», ενώ προειδοποιεί ότι «αυτοί που σήμερα, εκτός των άλλων, με χαρακτηρίζουν "ψεύτη" και "προστάτη φοροφυγάδων" θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Σχόλια