default-image

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 δικαιούχους από Σεπτέμβριο

Ελλάδα
Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 δικαιούχους από Σεπτέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εφαρμογή προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για 100.000 δικαιούχους ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στο διοικητικό συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το πρόγραμμα, δαπάνης 10 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 με στόχο την μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, ό υπουργός αναφέρθηκε και στο τρέχον πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120 χιλιάδες δικαιούχους, ύψους 27 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, από το 2014 το ποσό διάθεσης και ως εκ τούτου και ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ θα διευρυνθούν. Μάλιστα τόνισε ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.

Αναφερόμενος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ που ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Μαρτίου, ο υπουργός σημείωσε πως η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσιάζει σε απόλυτους αριθμούς και εγκυρότητα, τα στοιχεία της απασχόλησης πανελλαδικά.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι μετά την απομείωση της εισφοράς του μη μισθολογικού κόστους κατά 1,1% εξετάζεται η εκ νέου ποσοστιαία μείωσή του κατά 1% ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου και ως ισοδύναμο μέτρο το υπουργείο προβλέπει την είσπραξη του ποσού από την προσπάθεια πάταξης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News