default-image

Παρέμβαση Αυγενάκη για συγχώνευση Πυροσβεστικών κλιμακίων

Κρήτη
Παρέμβαση Αυγενάκη για συγχώνευση Πυροσβεστικών κλιμακίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φημολογούμενη συγχώνευση των πυροσβεστικών κλιμακίων του Πύργου Μονοφατσίου και της Βιάννου και τη δημιουργία νέου στο Αρκαλοχώρι, αναφέρεται σε παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής: ΄΄ Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται η κατάργησή των Πυροσβεστικών Κλιμακίων του Πύργου Μονοφατσίου, της Βιάννου και η δημιουργία ενός νέου, στο Αρκαλοχώρι.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βιάννου διαθέτει 17 άτομα προσωπικό εκ των οποίων, οι 10 είναι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οι 7 μόνιμοι, ενώ διαθέτει 2 δασικά περιπολικά οχήματα με πυροσβεστικό εξοπλισμό ειδικό για φωτιές σε δάση. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύργου, το οποίο είναι και το κλιμάκιο που δέχεται τα περισσότερα συμβάντα στην Κρήτη, διαθέτει 19 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων οι δέκα είναι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οι 9 μόνιμοι Πυροσβέστες, ενώ διαθέτει δύο οχήματα, ένα δασικών συμβάντων και ένα περιπολικό.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης: «το σπάνιο πευκοδάσος της Κάτω Σύμης, συνέχεια του δάσους του Σελακάνου, προστατεύεται  από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Βιάννου και της Ιεράπετρας, αλλά κυρίως από αυτό της Βιάννου καθότι ο δρόμος από την Ιεράπετρα  είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμος. Επιπλέον, και τα δύο κλιμάκια στεγάζονται σε κτίρια του Δημοσίου οπότε και δεν επιβαρύνεται το δημόσιο από μισθώματα».

«Το κόστος μιας ενδεχόμενης κατάργησης των Πυροσβεστικών Κλιμακίων της Βιάννου και του Πύργου και της δημιουργίας ενός στο Αρκαλοχώρι, συγκριτικά με τα οφέλη είναι μηδαμινό έως ανύπαρκτο και δεδομένου ότι καθημερινά θα πρέπει να μεταβαίνει όχημα για περιπολίες στην περιοχή της Βιάννου, δεδομένου ότι οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, δεν εργάζονται τις Κυριακές, τις Αργίες, νυχτερινά καθώς και δεν μπορούν να μεταβούν σε απόσταση πάνω από 40 χιλιόμετρα από το κλιμάκιό τους» υπογραμμίζει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής.

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν πράγματι αληθεύουν οι πληροφορίες ότι συγχωνεύονται τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Πύργου, Βιάννου και δημιουργείται νέο στο Αρκαλοχώρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News