default-image

Σπάει τη σιωπή του ο Περικλής Παναγόπουλος

Ελλάδα
Σπάει τη σιωπή του ο Περικλής Παναγόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του «Περικλής Παναγόπουλος Βίος και Ναυτιλία», ο επιχειρηματίας  περιγράφει τον προσωπικό του εφιάλτη όπως τον έζησε εκείνες τις 192 ώρες της απαγωγής του πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Περικλής Παναγόπουλος έπεσε θύμα απαγωγής στις 12 Ιανουαρίου το 2009 και έμεινε κρατούμενος στα χέρια των δραστών μέχρι και τις 20 του μήνα, μεταξύ των οποίων και κρητικοί .

Οι περιγραφές που έδωσε για εκείνες της ημέρες της απαγωγής του είναι ανατριχιαστικές.

«Ξεκίνησα με τον οδηγό για το γραφείο μου στη Βούλα όταν ξαφνικά ένα βανάκι μας έκλεισε το δρόμο. Κατέβηκαν τρεις γεροδεμένοι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν όπλα. Μας άρπαξαν και μας έβαλαν στο βαν. Μας πήγαν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια με έβαλαν στο πορτμπαζ ενός άλλου οχήματος».

Αναφέρει ότι τον αλυσόδεσαν με χειροπέδες και με μία χοντρή αλυσίδα σαν αυτές που χρησιμοποιούν για τις άγκυρες των κότερων. Πως τον υποχρέωσαν να φορέσει μαύρα ρούχα και κόκκινες χνουδωτές παντόφλες. Μόνη του συντροφιά όπως λέει ήταν ένας παλιός καναπές και μία τηλεόραση που έπιανε ένα κανάλι.

Ο επιχειρηματίας γράφει πως φυσικά τη μέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι είναι εκείνη στις 19 Ιανουαρίου που τον άφησαν ελεύθερο.

«Ο αρχηγεύων της παρέας μου είπε ''Κύριε Παναγόπουλε η γυναίκα σας παλικάρι. Όλα πήγαν καλά. Αν και της είπαμε ότι θα σας ελευθερώσουμε μέσα σε 24 ώρες θα το κάνουμε μέσα στη νύχτα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News