default-image

Ο αγώνας των εκαιδευτικών συνεχίζεται λέει η Αγωνιστική παρέμβαση

Κρήτη
Ο αγώνας των εκαιδευτικών συνεχίζεται λέει η Αγωνιστική παρέμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγώνας μας δεν έληξε συνεχίζεται σημειώνει η " Αγωνιστική παρέμβαση εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου" που αναφέρει :

"Συνάδελφοι,  η πρόσφατη απεργιακή απόφαση -που μετατράπηκε  με τις διγλωσσίες  των κυβερνητικών παρατάξεων(ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) και των ¨αριστερών» συνοδοιπόρων τους (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) σε  αναστολή-έδειξε πολύ παραστατικά τη δυνατότητα   ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ του κλάδου. -Μετά τους μεγαλειώδεις αγώνες του 1988- και 1997- τον αιματοβαμμένο  ΑΣΕΠ του 98 και την απεργία των δασκάλων το 2006- οι εκπαιδευτικοί, με τη ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ των Γ.Σ  τους και την καθολική τους απαίτηση για αγώνα( όπως  αποτυπώθηκε παραστατικά στο 92 % της Γ.Σ της ΟΛΜΕ για απεργία) βαδίζουν ξανά στο δρόμο της συλλογικής πάλης ενάντια στην πολιτική της πείνας-ανεργίας-απόλυσης-«αξιολόγησης»-ποινικοποίησης, που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)  της ολιγαρχίας και του ξένου Ιμπεριαλισμού.

Μια  συσσωρευμένη οργή, αγανάκτηση και διεκδικητική διάθεση της βάσης του κλάδου καταγράφηκε στις Γ.Σ των ΕΛΜΕ όλης της χώρας , που αποτυπώθηκε στη Γ.Σ των προέδρων, όπου

οι κυβερνητικές παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) και οι «αριστεροί» (!) συνοδοιπόροι τους (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) έπαιξαν την τελευταία σκηνή της καλοστημένης φάρσας τους , αποκαλύπτοντας -με τον πιο αποτροπιαστικό τρόπο- την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, της παραπλάνησης και του εγκλωβισμού της βάσης, πολιτική που τηρούν ανενδοίαστα ακόμη και την περίοδο της καθιέρωσης νέων «Ιδιώνυμων» αδικημάτων, ποινικοποίησης όχι μόνο της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, αλλά και των φρονημάτων.

Έτσι, ανενδοίαστα, οι τρεις προαναφερόμενες παρατάξεις αποδέχονται στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ και προπαγανδίζουν στις Γ.Σ. την απεργία διαρκείας, έχοντας στο νου τους εξ αρχής -αφού κερδίσουν τις εντυπώσεις εν όψει των εκλογών για το συνέδριο της ΟΛΜΕ- να «ονομάσουν το ψάρι κρέας» δηλαδή την απεργία ως απεργοσπασία (!) και να σηκώσουν τη σημαία της ΥΠΟΤΑΓΗΣ ακόμη και στην ποινικοποίηση, υπονομεύοντας επιπλέον και τις καταστατικές λειτουργίες του συνδικαλισμού, την ίδια στιγμή που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή επίθεση των κυβερνητικών κομμάτων που στηρίζουν (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και του κόμματος που παίζει το ρόλο του διαδόχου τους (ΣΥΡΙΖΑ).

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ των τριών παρατάξεων δείχνει -με τον πιο παραστατικό τρόπο- τη φύση και τη λειτουργία όχι μόνο του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ), αλλά και της «αριστερής» διαχείρισης» (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ), με όποια σχήματα κι αν αυτή εκφράζεται. Γιατί και σε τοπικό επίπεδο, η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ -σε ό,τι αφορά την ουσία του λόγου της και όχι στο τυπικό διακηρυκτικό επίπεδο- κινήθηκε κατ' αντίστοιχο τρόπο με την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο γνωστό τοπίο της διγλωσσίας, ενώ στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ στην πλειονότητά της υπερψήφισε την αποπροσανατολιστική πρόταση για «εναλλακτικές» και γενικώς… καλλιτεχνικού τύπου δήθεν διαμαρτυρίες ενάντια στην Επιστράτευση (!). Πρόκειται για προτάσεις εκφυλισμού του συνδικαλισμού σε γραφική διαμαρτυρία «δρωμένων», που πρέπει να συναντήσουν τη μαζική και σθεναρή μας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ.

Παράλληλα, η ίδια παράταξη, που έχει την προεδρία στην ΕΛΜΕ(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ) παραπληροφορεί τη Γ.Σ, μετά την αναστολή της απεργίας, συγκαλύπτοντας το  ρόλο της  παράταξής της (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) στη Γ.Σ των προέδρων(15/5), όπου  οι τρεις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-με πραξικοπηματικό τρόπο- επέβαλαν το σπάσιμο της απεργίας. Γιατί ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ(είχε δυο σκέλη: ένα που αφορούσε  την απεργία και ένα άλλο που αφορούσε την επιστράτευση!) ,  καλώντας, ουσιαστικά ,τους προέδρους να ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ από την ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ,   υποβάλλοντας την ιδέα  του φόβου και  ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ -με εντελώς απαράδεκτο τρόπο - ΤΟ ΔΡΟΜΟ  ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ και της ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ.

Απέναντι σε αυτό το υπονομευτικό κλίμα της διγλωσσίας και του λαϊκού εμπαιγμού, η  εκπρόσωπος των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ -ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ(συντ, Φατούρου)  ΚΑΤΕΘΕΣΕ  συγκεκριμένη   ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕ ΤΗΝ ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ  ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ,  ενώ συμπλήρωσε την πρόταση με ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ  ΜΕΤΡΑ του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ που καλούμασταν πλέον να κάνουμε ,μπροστά στην   επιστράτευση και την ποινικοποίηση .Γιατί  η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ είναι   ζήτημα συνολικά του εργατο-λαϊκού κινήματος. Η  ταξικά ορθή και αγωνιστική αυτή πρόταση ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕ συγχρόνως τις αντιδημοκρατικές  και πραξικοπηματικού τύπου μεθοδεύσεις των κυβερνητικών παρατάξεων(ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) και των «αριστερών» συνοδοιπόρων τους (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ), που -σε ρόλο αυριανού κυβερνητικού συνδικαλισμού- πρωτοστάτησε στη διαδικασία ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ  και μετατροπής της απεργιακής απόφασης σε αναστολή.

Αυτό ακριβώς το κλίμα αποδείχτηκε και στην ΕΛΜΕ μας, αφού  μόνο η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ από όλες τις αριστερές παρατάξεις ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ στο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ πουΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ στη Γ.Σ , όπου τονίζαμε  από τη μια την ανάγκη του αγώνα και από την άλλη  την ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ  ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ. Απεναντίας,   τα στελέχη της με «πρόταση Καλλιτεχνικών δρωμένων» έψαχναν τη διαφυγή … στις καλλιτεχνικές δράσεις .Ομως   η τέχνη- επειδή  είναι στοιχείο  του εποικοδομήματος - αντανακλά την ταξική πάλη  και δεν την γεννά , όπως λέει  και ο ποιητής(«να γίνει η τέχνη δε μπορεί της κοινωνίας η μαμή»).Ας αφήσουν λοιπόν οι «αριστεροί»  συνοδοιπόροι  τα συνδικαλιστικά τερτίπια, γιατί  η επίθεση οξύνεται και απαιτεί οργανωμένη συλλογική πάλη.

Από την άλλη το ΠΑΜΕ, έρχεται στο τέλος της απεργίας, με τόνους λάσπης , να εμφανιστεί ο «ταξικός τιμητής»  του  αγώνα,  στοχοποιώντας  συντρόφους στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ,  την ίδια στιγμή που εμφανώς  δεν είχε ξεκάθαρη  και σταθερή στρατηγική, όπως  επιβεβαιώνουν οι   πολλές και διαφορετικές προτάσεις που κατέθετε ( απεργία 13 και 14 Μάη,   αλλά και στις 16 και 17) ,  οι οποίες  έδειχναν  ότι παραπαίει  μεταξύ της αναγκαιότητας για πραγματοποίηση της απεργίας προ των πανελλαδικών εξετάσεων ή με την έναρξή τους. Συγχρόνως συντέλεσε   στη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος εναντίον του αγώνα μας με συγκεκριμένες  δηλώσεις στελεχών στα Μ.Μ.Ε(δήλωση Σοφιανού στο ΜEGA : «δεν πρέπει να  απεργήσουν οι καθηγητές στις εξετάσεις).

Επιπλέον, Το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση (12/5) στην οποία αναφέρει ότι τα αιτήματα της απεργίας είναι το «δίωρο».,κάτι που είχαν πλέον ξεχαστεί ακόμα και  από τα διατεταγμένα στην υπηρεσία του συστήματος ΜΜΕ, ενώ ψήφισε την απεργία της ΑΔΕΔΥ(με την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) την Τρίτη 14 Μάη , χωρίς να απαιτήσει την κήρυξη της απεργίας στις 17 Μάη, όπως  ζητούσε  η ΟΛΜΕ. Μάλιστα, στην ΕΛΜΕ μας πήρε μια πρωτοβουλία δήθεν ενότητας στον αγώνα εναντίον της επιστράτευσης,  πρωτοβουλία που επιβεβαίωσε   ξανά τη σταθερή σεχταριστική  του γραμμή. Στην πρόταση αυτή η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  συνηγόρησε , με στόχο  τη  συνδιοργάνωση  κοινού συλλαλητηρίου, στα πλαίσια του σωματείου. Πήραμε  μάλιστα την  πρωτοβουλία να  παρέμβουμε  υπέρ της πρότασης  αυτής στην προεδρία, για να ακούσουμε την ημέρα της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου  από το επιτελείο του ΠΑΜΕ τον  εξής όρο (!) : «να μιλήσει στη συγκέντρωση μόνο το ΠΑΜΕ(!) και η ΕΛΜΕ(!) ,  καθώς και   οι εκπρόσωποι   των  σωματείων , αλλά ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ  ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ(!) .Ετσι αντιλαμβάνεται την ταξική πάλη  και την αντιπαράθεση στο κίνημα το ΠΑΜΕ.

Σήμερα, εν όψει της νέας διαμορφωμένης κατάστασης και στο εσωτερικό του συνδικαλισμού και στο γενικότερο τοπίο της ποινικοποιημένης δράσης μας, δηλώνουμε ότι πρέπει να αντιτάξουμε στη σημαία της υποταγής το λάβαρο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ.

 Συνάδελφοι,  το όπλο της απεργίας ενάντια στην επιστράτευση ήταν και παραμένει ισχυρό ταξικό  μέσο άμυνας και περιφρούρησης των δικαιωμάτων μας. Η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας, μπροστά στο διαμορφωνόμενο κλίμα της ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-επέλεξε ακόμη και την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών , μετά την ποινικοποίηση των αγώνων των ναυτεργατών ,των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, τους ΟΤΑ κλπ Πρόκειται για μια  στυγνά αντιλαϊκή πολιτική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ του αναπτυσσόμενου ΛΑΪΚΟΥ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,  το οποίο  πρέπει να ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ, να ενώσει τα ρυάκια του  και ΕΝΙΑΙΟ-ΜΕΤΩΠΙΚΑ να  απαιτήσει  την  ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ   και να επιδιώξει την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

      ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ  Γ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

      ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ.

      ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΆΛΗΣ.

  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΨΩΜΙ -ΔΟΥΛΕΙΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ   ΕΝΩΤΙΚΟΣ-ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ .

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News