Ελλάδα

Ορίστηκαν οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς

Ορίστηκαν οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι  έρχονται να αντικαταστήσουν τους Γρηγόρη Πεπόνη καιΣπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι με επιστολές τους είχαν γνωστοποιήσει από τις 2 Μαΐου, ότι δεν επιθυμούν να ανανεωθεί η θητεία τους, η οποία λήγει στο τέλος του δικαστικού έτους (30 Ιουνίου 2013).Ο Π. Αθανασίου ως εισαγγελέας πρωτοδικών έχει χειριστεί στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας πολλές «καυτές» υποθέσεις που απασχόλησαν επί μακρόν την επικαιρότητα. Μεταξύ άλλων, τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1, την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard και την προμήθεια των φρεγατών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο Γ. Μπρης ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τις δικαστικές «περιπέτειες»του Ακη Τσοχατζόπουλου όταν τον Απρίλιο του 2012 πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

Ως εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση των αθλητών Κεντέρη-Θάνου για «σκηνοθετημένο ατύχημα, ψευδορκία και παρεμπόδιση ελέγχου ντόπινγκ» λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς του 2004, καθώς και την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 550 εκατ. ευρώ της εταιρείας ΑΣΠΙΣ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σχόλια