Ελλάδα

"Στην Ελλάδα υπάρχει πολύς πόνος, αλλά θα περάσουν αυτά, θα ξαναβρούμε το δρόμο μας"

Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τόνισε μιλώντας στο εκκλησίασμα ότι «θα ξαναβρούμε τον δρόμο μας», ανέφερε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει πολύς πόνος, αλλά θα περάσουν αυτά, είμαστε σίγουροι», προσθέτοντας «Θα κρατήσουμε την ψυχή μας δυνατή». Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη της ενότητας, επισημαίνοντας ότι την «χρειαζόμαστε όλοι».

«Εδώ βρίσκεται μια Ελλάδα, έξω από την Ελλάδα, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων όλων των εποχών», τόνισε ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος για την Ομογένεια της Αμερικής.

Ο κ.κ. Ιερώνυμος έκανε αναφορά στη «συγκινητική και συμβολική προσφορά» μιας ηλικιωμένης χήρας στην Κύπρο που έχασε δυο παιδιά στον πόλεμο και η οποία πούλησε κάτι πολύ προσωπικό της αντικείμενο, που αποτελούσε κειμήλιο για την οικογένειά της, για να προσφέρει το ποσό για το ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας. «Αυτό το Γένος, όπου και να βρίσκεται, δεν θα χαθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

Στη συνέχεια, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος παρέδωσε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επιταγή 100.000 δολαρίων, ως πρώτο χρηματικό ποσόν, αποκλειστικά για να βοηθηθούν παιδιά στην Ελλάδα που έχουν ανάγκη. Ως προσωπικό δώρο, ο κ. Δημήτριος πρόσφερε στον κ. Ιερώνυμο Εγκόλπιο (ψηφιδωτό) με την εικόνα του Αποστόλου Παύλου.

Σχόλια