Ελλάδα

Κουβέλης: "Ανασχηματισμός τον Ιούλιο, με μικρότερο κυβερνητικό σχήμα"

Τον Ιούλιο τοποθέτησε τον ανασχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Όπως σημείωσε, το νέο σχήμα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι μικρότερο από το σημερινό.

«Θεωρώ ότι ο ανασχηματισμός θα πρέπει να γίνει τον Ιούλιο. Η παρατεταμένη συζήτηση για ανασχηματισμό και η σχετική φιλολογία δεν βοηθούν. Υποστηρίζω ότι το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι μικρότερο και να εξαντλήσει την τετραετία», ανέφερε ο κ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Realnews".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, τονίζοντας πως οι πολιτικές συνθέσεις είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες για τη χώρα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πρόσθετο μέτρο σε μισθούς και συντάξεις. Αντιθέτως, είπε, πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και την προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αναγκών που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και η δημόσια διοίκηση.

Δεν μας ενδιαφέρουν πολιτικές συμπράξεις

Ο κ. Κουβέλης απάντησε και στη πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως η ΔΗΜΑΡ ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση και συσπείρωση του προοδευτικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Πιστεύει ότι η όποια σύγκλιση θα πρέπει να επιδιωχθεί στη βάση της ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διαλόγου για συγκεκριμένα ζητήματα και όχι με κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού. Είναι προφανές ότι δεν μας αφορούν κομματικές συμπράξεις, τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Τέλος για το οικονομικά των κομμάτων ανέφερε ότι δεν είναι μόνο εσωτερική τους υπόθεση αλλά είναι υπόθεση και του νόμου.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια