Ελλάδα

Δεκατρείς τραυματίες από ισχυρή έκρηξη στη Σαλαμίνα

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Κυριακής σε κλειστή ταβέρνα στον Αγιο Δημήτριο της Σαλαμίνας, απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άτομα.

Από τους τραυματίες -οι περισσότεροι από θραύσματα τζαμιών- μόνο ένας είναι σοβαρότερα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο, χωρίς πάντως να διατρέχει κίνδυνο.

Οι υπόλοιποι τραυματίες έλαβαν πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας του νησιού.

Η ισχύς της έκρηξης -που σημειώθηκε εντός του καταστήματος- ήταν τέτοια, ώστε η ταβέρνα, καθώς και οι τοίχοι δύο παρακείμενων ακατοίκητων παλαιών κτιρίων, κατέρρευσαν. Ζημιές υπέστησαν κτίρια και σε μεγαλύτερη απόσταση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον τόπο του συμβάντος μετέβη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να αναζητήσει τυχόν εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια του καταστήματος.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, ενώ δεν υπήρξε φωτιά στο χώρο του καταστήματος.

Από τις έρευνες των πυροσβεστών δεν εντοπίστηκαν εγκλωβισμένοι, αλλά ούτε και απομεινάρια φιάλης γκαζιού, ή κάτι παρόμοιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπεράσματα για την αιτία της έκρηξης.

Η πυροσβεστική αποχώρησε από το σημείο το μεσημέρι και, με εντολή εισαγγελέα, την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η αστυνομία.

in.gr

Σχόλια