Ελλάδα

Η Βίκυ μιλάει για τον Άκη, την υγεία της και το παιδί της

"Με το παιδί μου η σχέση μας είναι τραυματική και πολυεπίπεδη. Βιώνουμε και οι δύο διαδρομές παράλληλες, σε γκρίζες ζώνες", λέει στην συνέντευξή της στο "Έθνος της Κυριακής", μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Ο γιος μου είναι το οξυγόνο μου, δηλώνει δακρυσμένη. Υποφέρει που τον στερήθηκε ξαφνικά και βάναυσα και θυμάται την ημέρα που συνέλαβαν τον σύζυγό της, μέσα στο σπίτι τους, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 11 Απριλίου 2012: "Ο μικρός κοιμόταν. Ξύπνησε και είδε κόσμο, άκουσε φωνές. Είδε να παίρνουν τον πατέρα του. Δεν ξέρω αν κατάλαβε, αλλά μου είπε μία φράση που με έκανε ράκος, γιατί δείχνει πώς το βίωσε. Μου είπε "μανούλα σε παρακαλώ, μην πεθάνεις ποτέ".

Μιλάει για τη σχέση της με τον γιο της: «Με το παιδί μου η σχέση μας είναι τραυματική και πολυεπίπεδη. Βιώνουμε και οι δύο διαδρομές παράλληλες, σε γκρίζες ζώνες. Εγώ μόνη, ανήμπορη ψυχικά, ηθικά και σωματικά συντετριμμένη, το παιδί μου ανήμπορο να αντιδράσει στην σκληρή πραγματικότητα, στοχοποιημένο από την εικονική πραγματικότητα".

"Παραμένω αφοσιωμένη"

Στο μυαλό της και στη ψυχή της υπάρχει έντονα ο σύζυγός της, Άκης Τσοχατζόπουλος. «Τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή και εξακολουθώ να παραμένω αφοσιωμένη σε εκείνον, που είναι η ζωή μου. Για μένα η σχέση μας μετράει από τότε. Για εκείνον δεν ξέρω αν ήταν έτσι, αλλά για μένα η σχέση μας μετράει από τότε».

Δεν κρύβει ότι "στην αρχή, όταν ξέσπασε η υπόθεση είχα πολύ θυμό μαζί του. Όμως, τώρα όχι πια". Θεωρεί ότι πληρώνει για πράγματα που δεν έφταιξε και που δεν γνώριζε και πιστεύει ότι δεν ήταν η μοναδική κοπέλα από φτωχή οικογένεια που παντρεύτηκε έναν ευκατάστατο άνδρα...

Τα προβλήματα υγείας

Από την αρχή που ξέσπασε η υπόθεση, η Βίκυ Σταμάτη επικαλέστηκε λόγους υγείας για να αποφυλακιστεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Τελευταία υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων για ένα πρόβλημα που προϋπήρχε και προέκυψε από τη λήψη ορμονών προκείμενου να αποκτήσει παιδί. Ανέβηκε Γολγοθά, λέει, για να γίνει μητέρα. Το πρόβλημα υγείας που βρισκόταν υπό έλεγχο, επιδεινώθηκε στη φυλακή και επειδή "η υγεία είναι πολύτιμο αγαθό για το ανήλικο τέκνο της".

Για τη σύζυγο του πρώην υπουργού η προφυλάκισή της ήταν «ο ενταφιασμός στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού. Δεν οφείλεται σε δικές μου πράξεις, αλλά στους συκοφάντες και στους διαβολείς μου, οι οποίοι διέθεταν επηρεασμό και εξουσία. Η σημερινή μου κατάσταση δεν οφείλεται σε πράξεις μου, οι οποίες είναι απόλυτα διαυγείς. Δεν προκύπτει από δικές μου πράξεις, οι οποίες ήταν ευθείες και κρυστάλλινες. Πολιτικά, ηθικά, νομικά, εγκληματική η επιλογή τους να με κατηγορήσουν».

Πως το εξηγεί; Όταν γνώρισε τον σύζυγό της, ήταν ήδη δημιουργημένος, ευκατάστατος. Η ζωή του ήταν δομημένη. Δεν δημιούργησαν τίποτα μαζί, ώστε να διερωτάται ή να τον ρωτάει πώς έγινε αυτό ή που βρήκανε το άλλο...

"Δεν δέχομαι την οικογενειακή ευθύνη», λέει. "Θέλω την εφαρμογή του νόμου. Δεν θέλω χάρες. Το σπίτι αγοράστηκε με δάνειο στο όνομά μου. Εάν έχω εγώ ευθύνη γι' αυτό, γιατί δεν έχει και ο υπάλληλος της τράπεζας που το ενέκρινε. Μου έδωσαν αυτό το δάνειο, επειδή υπήρχε δίπλα μου ένα πρόσωπο με κύρος... Θα έπαιρνα εγώ ποτέ δάνειο, ως Βίκυ Σταμάτη; Γιατί δεν έπαιρνα πριν;» διερωτάται.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σχόλια