Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: "Άμεση προώθηση του αντιρατσιστικού ν/σ"

Tην ανάγκη να προωθηθεί άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μετά και από τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κάνοντας παράλληλα λόγο για «κατώτερα των περιστάσεων επικοινωνιακά παιχνίδια» και υπογραμμίζοντας ότι η έκφραση «heil Hitler» δεν επιτρέπεται να ακούγεται στη Βουλή για κανένα λόγο. Εντωμεταξύ η Χρυσή Αυγή σε ένα ακόμη ακροδεξιό της κρεσέντο, χαρακτήρισε τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Ιωάννη Δραγασάκη, «κομματόσκυλο».

«Καμία συντηρητική νοοτροπία και τακτική δεν επιτρέπεται να ανακόψει αυτή την πορεία. Καμία ολιγωρία δεν επιτρέπεται», επισημαίνει η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της για την ανάγκη προώθησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις του από το Μάρτιο.

«Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν πλέον κάθε όριο. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ομολογούν, μέσα και έξω από τη Βουλή, ότι η επιστροφή στο ναζισμό είναι γι' αυτούς το μέλλον του κόσμου. Ταυτίζονται πλέον ανοιχτά με τους ναζί, με όλους αυτούς που σκότωσαν, βίασαν, καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό», σημειώνει η κ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι η έκφραση «heil Ηitler» για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται να ακούγεται στη Βουλή.

«Τα προβλήματα αυτά», προσθέτει, «λύνονται θεσμικά και όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια που παρατηρούμε τελευταία και είναι κατώτερα των περιστάσεων», καταλήγει.

Χρυσή Αυγή: «Κομματόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ» ο Δραγασάκης

Εντωμεταξύ, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς επιτίθεται στον Γιάννη Δραγασάκη και σε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου η Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για «αποκόμματα του πολιτικού κατεστημένου».

«Όλα τα διεφθαρμένα κόμματα του συστήματος, δεξιά και αριστερά, ενώθηκαν και πάλι κατά της Χρυσής Αυγής, γιατί εμείς είμαστε η μόνη φωνή της αλήθειας, η μόνη φωνή των Ελλήνων μέσα στη Βουλή. Μας πολεμούν όλοι, άρα πάμε καλά. Την απόλυτη ευθύνη για τα χθεσινά γεγονότα φέρει ο Δραγασάκης. Δε λειτούργησε ως πρόεδρος της Βουλής, αλλά ως κομματόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η ΧΑ.

Σύμφωνα με τη ΧΑ, ο κ. Δραγασάκης «γελοιοποιήθηκε παρακαλώντας διαρκώς το φρούραρχο, ο οποίος ασφαλώς αδιαφόρησε, γιατί οποιαδήποτε παρέμβαση αστυνομίας κατά βουλευτή είναι αντισυνταγματική. Κανένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν απεβλήθη. Αποχωρήσαμε αρνούμενοι να συμμετέχουμε στις αθλιότητες των συριζαίων. Το "Χάιλ Χίτλερ" το φώναζε ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τον Πάντζα που νομίζει ότι η Βουλή είναι "Δελφινάριο"».

Πηγή: tvxs.gr

Σχόλια