Ελλάδα

Κάλεσμα Κουβέλη για συσπείρωση του "δημοκρατικού σοσιαλισμού"

Τη στήριξη στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό και αλληλοκατανόηση, με παράλληλη ανάδειξη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση που διέρχεται η χώρα, δήλωσε μέσω της εισήγησής του ο Φώτης Κουβέλης, στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.  

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε παράλληλα στις προοπτικές δημιουργίας μιας «ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του τμήματος της σοσιαλδημοκρατίας που απορρίπτει τις πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση».

Ο ίδιος κάλεσε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, πολιτικές κινήσεις και συλλογικότητες «σε κοινή πολιτική δράση».

«Απευθύνουμε», είπε, «κάλεσμα συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλος».

Προς το σκοπό αυτό, όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ θα αναλάβει πρωτοβουλίες, στο αμέσως επόμενο διάστημα, για την εκκίνηση ενός διαλόγου γύρω από τη συνταγματική αναθεώρηση, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού νόμου, τη μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας, καθώς και τα θέματα της ευρωπαϊκής πορείας.

Τέλος, ο Φώτης Κουβέλης άφησε αιχμές για τη στάση των κομμάτων που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική χωρίς να διατυπώνουν άλλη εναλλακτική πρόταση, επικρίνοντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση.

Σχόλια