Ελλάδα

Παράταση από την τρόικα για τις πρώτες 2.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο

Παράταση για την αποχώρηση των πρώτων 2.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο δίνει η τρόικα. Όπως ορίζει η νέα συμφωνία, στόχος είναι να έχουν αποχωρήσει 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το τέλος του έτους, και συνολικά 15.000 έως και το Δεκέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, οι 2.000 θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους έως τον Ιούνιο.

Σε ισχύ παραμένει, την ίδια ώρα, η συμφωνία υπαγωγής 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος του Ιουνίου, και ακόμα 12.500 μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι δεξαμενές των αποχωρήσεων θα αποτελέσουν οι επίορκοι, οι «πλεονάζοντες» εργαζόμενοι που θα προκύψουν από τη συγχώνευση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, όσοι θα αξιολογηθούν αρνητικά και δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, και αυτοί που θα επιλέξουν το δρόμο της εθελούσιας εξόδου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής", μοναδική επισήμανση που περιέχεται στο νέο Μνημόνιο είναι ότι σημαντικό μέρος των απολύσεων θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σχόλια