default-image

ΣΥΡΙΖΑ: "Σκοπός του ταξιδιού στην Κίνα η εκποίηση"

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ: "Σκοπός του ταξιδιού στην Κίνα η εκποίηση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί: «Το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Κίνα έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να εκποιηθούν και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, τομείς στρατηγικής σημασίας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για τη χώρα».

»Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης», σύμφωνα με την ανακοίνωση «δεν καταφέρνουν να κρύψουν αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια όλων: το αδιέξοδο της οικονομικής της πολιτικής, την γενικευμένη εξαθλίωση, την κατάρρευση των μικρομεσαίων, τα εκατομμύρια ανέργων και φτωχών».

»Προοπτική ανάπτυξης δεν μπορεί να υπάρξει σε μια χώρα τραυματισμένη από τα μνημόνια και την λιτότητα, με εργασιακές σχέσεις βγαλμένες από τον 19ο αιώνα, όπου η πολιτική επιστράτευση απεργών βρίσκεται στην ημερησία διάταξη», τονίζει και καταλήγει στην ανακοίνωσή του «προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, η στήριξη της απασχόλησης, η κοινωνική δικαιοσύνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News