Ελλάδα

Απειλεί με παραίτηση ο Ρουπακιώτης - Χαοτική κατάσταση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν έχει προκαλέσει μία χαοτική κατάσταση στη Βουλή με πρωτοφανείς εκφράσεις που προκαλούν αηδία, αλλά συγχρόνως έχει προκαλέσει μέγα θέμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη να εκτοξεύει σαφείς βολές κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Ρουπακιώτης από το βήμα της Βουλής άφησε σαφείς αιχμές κατά του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει και αυτό γιατί ο κ. Μπαλτάκος με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ένα ανυπόγραφο σχέδιο νομοσχεδίου, μη συνοδευόμενο από έκθεση συνεπειών της ρύθμισης και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Μπροστά σε αυτή την ανακοίνωση ο κ. Ρουπακιώτης δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω και έκανε λόγο για φληναφήματα φθηνής επικοινωνιακής πολιτικής, ενώ σημείωσε με νόημα πως "κάποιες ανακοινώσεις που δεν ξέρω τί θέλουν να υπηρετήσουν, είναι ως να ανοίγουν ανοιχτά παράθυρα, ως να παραδίδουν μαθήματα πρώτης δημοτικού».

 «Επιτρέψτε μου να σας πω ότι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά μάλλον έχουμε περάσει την πρώτη δημοτικού. Άρα, οι όποιες επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις όχι μόνο μας προσβάλλουν αλλά και δεν ενδυναμώνουν ακριβώς αυτή την απόφαση του Πρωθυπουργού και τις αποφάσεις των άλλων δύο Προέδρων για να προωθηθεί το νομοσχέδιο".

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια