default-image

''Το μόνο που ζητώ πριν πεθάνω είναι να σώσω τις σπουδές του παιδιού μου''

Ελλάδα
''Το μόνο που ζητώ πριν πεθάνω είναι να σώσω τις σπουδές του παιδιού μου''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την οικονομική απόγνωση και ψυχική ταλαιπωρία ενός 58χρονου καρκινοπαθή, πατέρα τριών παιδιών από τη Σάμο, που εγκλωβισμένος για 3η φορά στα γραφειοκρατικά γρανάζια και στην ανυπαρξία του Κράτους Πρόνοιας, ζητά την καταβολή της αναπηρικής σύνταξης που δικαιούται, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ Τέρενς Κουίκ.

Στα 53 του χρόνια ο άνθρωπος αυτός μπήκε στην αντίστροφη μέτρηση της ζωής του αφού του αφαιρέθηκε ο αριστερός του πνεύμονας και από το Δεκέμβριο του 2011, του απέμεινε από τον άλλο του πνεύμονα ο μισός, προκαλώντας του λόγω συνεχών μεταστάσεων αναπνευστική ανεπάρκεια.

Το αποτέλεσμα του Γολγοθά που περνά ο άνθρωπος αυτός, είναι να του έχουν απομείνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών μόλις 2 μήνες ζωής!

Από το Φεβρουάριο του 2013 ο 58χρονος εκτός από τον προσωπικό του ανήφορο,  έμπλεξε (όπως και χιλιάδες Έλληνες) για 3η φορά με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αφού του κόπηκε η καταβολή της αναπηρικής σύνταξης που έπαιρνε, διότι έπρεπε να επανεξεταστεί και να διαπιστωθεί από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ του υποκαταστήματος του ΙΚΑ ΣΑΜΟΥ, αν εξακολουθεί να είναι... καρκινοπαθής και σε ποιο ποσοστό!

Λες και υπήρχε η περίπτωση να φυτρώσει καινούριος πνεύμονας στη θέση αυτού που του είχε αφαιρεθεί!

Τελικά μετά από την 3μηνη καθυστέρηση και την «ποινή» που του επιβλήθηκε -να μην παίρνει ούτε 1 ευρώ-, προκειμένου να συνεχίζει να στηρίζει τον εαυτό του αλλά και τα παιδιά του, η επιτροπή αποφάνθηκε ότι πράγματι εξακολουθεί να είναι καρκινοπαθής.

Σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα η απόφαση της επιτροπής, κοινοποιείται στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αθήνα, όπου εκεί θα πρέπει να δώσουν εκ νέου έγκριση, ώστε να πιστωθούν ξανά τα χρήματα στο λογαριασμό του.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή, απαιτεί άλλους 3 μήνες αναμονής, με αποτέλεσμα ο 58χρονος καρκινοπαθής, να παραμένει από τότε μέχρι σήμερα, με μηδενικό εισόδημα.

Επικοινωνώντας με το Δημοσιογράφο και Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Νομό Σάμου Γιώργο Γαρυφάλλου, ο 58χρονος κάνει αγωνιώδη έκκληση να δοθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα που εξακολουθεί να υφίσταται:

«Δεν ζητώ ούτε ελεημοσύνη ούτε καν να μου δοθεί άμεσα η σύνταξη που μου έκοψαν. Σέβομαι τις διαδικασίες έστω και αν είναι χρονοβόρες, αλλά σας παρακαλώ μέχρι να ολοκληρωθούν, ας μου μπει κάποιο έναντι ποσό στο λογαριασμό. Έστω και 200 - 300 €. Το μόνο που ζητώ, έστω λίγο πριν πεθάνω, είναι να σώσω τις σπουδές του παιδιού μου.

Αναγκαζόμαστε να τις διακόψουμε αφού δεν έχω από πουθενά αλλού τη δυνατότητα να το βοηθήσω. Ζω με μια μάσκα οξυγόνου χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτε άλλο και ζητώ να με βοηθήσετε».

«Γιατί στερούμε την αξιοπρέπεια από έναν νέο άνθρωπο όπως ο 58χρονος που φεύγει τόσο άδικα και σύντομα από τη ζωή; Γιατί δεν γίνονται πιο ευέλικτες οι διαδικασίες για περιπτώσεις σαν και αυτή όπου δεν υπάρχει καμία άλλη πηγή εισοδήματος και μάλιστα με μέλη οικογένειας που σπουδάζουν και άλλα που είναι άνεργα;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να δοθεί λύση χθες κιόλας, στο πρόβλημα του 58χρονου καρκινοπαθή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News