Ελλάδα

Την κατάργηση του νόμου της πολιτικής επιστράτευσης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατατίθεται σήμερα στη βουλή η πρόταση νόμου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με θέμα: «Κατάργηση πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων πριν και μετά την κήρυξη απεργίας».

Την πρόταση νόμου υπογράφουν όλοι οι βουλευτές.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται : ''Η πολιτική επιστράτευση απεργών είναι μέτρο καθαρά αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό, αφού παρεμποδίζει ανεπίτρεπτα την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου εργασιακού δικαιώματος για απεργία''.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ριζικά αντίθετος και με άλλες ρυθμίσεις του ν. 3536/2007. Καταθέτει όμως τη συγκεκριμένη πρόταση ως άμεσα αναγκαία, ενόψει της καταχρηστικής και αντισυνταγματικής κυβερνητικής πρακτικής των τελευταίων μηνών, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, ώστε να παύσουν να ισχύουν οι πρωθυπουργικές αποφάσεις του τελευταίου 8μήνου για τις πολιτικές επιστρατεύσεις των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ναυτεργατών και εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες.

Καλούμε τα κόμματα και τους βουλευτές να υποστηρίξουν την παρούσα πρόταση νόμου ώστε να υπάρξει αποτελεσματική προστασία του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.

Σχόλια