default-image

15 ημέρες στο "συρτάρι" έγγραφο του ΟΗΕ για το κυπριακό

Ελλάδα
15 ημέρες στο "συρτάρι" έγγραφο του ΟΗΕ για το κυπριακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσθηση προκάλεσε στην Κύπρο η γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, Χρίστου Στυλιανίδη, πως ο Κύπριος πρόεδρος είχε ζητήσει και του επιδόθηκε έγγραφο του ΟΗΕ με τις συγκλίσεις και αποκλίσεις που προέκυψαν κατά την περίοδο Χριστόφια (2008-2012), ωστόσο, φαίνεται πως το είχε αποκρύψει για δεκαπέντε ημέρες.

Όπως αναφέρθηκε, το έγγραφο επιδόθηκε στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ύστερα από αίτημα του ιδίου, κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, ενώ αναμένεται να κοινοποιηθεί στους αρχηγούς των κομμάτων για να ενημερωθούν.

Το ζητούμενο είναι πως η συνάντηση Αναστασιάδη - Ντάουνερ πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει στην κατοχή της το έγγραφο τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, ενώ, μόλις την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε Εθνικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των υπολοίπων κομμάτων.

Την ύπαρξη του εγγράφου αποκάλυψε το πρωί ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιτζιάν μετά από συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ με τον γ.γ. του κόμματος Άντρο Κυπριανού, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή η κυβέρνηση δήλωνε άγνοια.

Όπως τόνισε «αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία για το Κυπριακό, στην οποία συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη ακόμη και το ΝΑΤΟ, αλλά ο ίδιος ο κυπριακός λαός είναι εκτός» και πρόσθεσε «πρόκειται για έγγραφο εργασίας και πρέπει να είναι ενήμερος και ο κ. Αναστασιάδης».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News