default-image

"Στην ώρα τους και ομαλά θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές"

Ελλάδα
"Στην ώρα τους και ομαλά θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ομαλά και στην ώρα τους θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ οι καθηγητές ζητούν τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των κλάδων των εργαζομένων ώστε την Παρασκευή, που αρχίζουν οι εξετάσεις, να κηρυχθεί 24ωρη γενικότερη απεργία, αντιδρώντας έτσι και στην επιστράτευση.

Ο υπουργός Παιδείας τονίζει πως «ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους» και πρόσθεσε πως «ύψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών».

«Τώρα προέχει η άσκηση του καθήκοντος και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αυτό άλλωστε επιθυμεί η ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, ευχόμενος «καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς».

Το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη πως οι υποψήφιοι ημεδαποί ή αλλοδαποί μαθητές μπορούν απρόσκοπτα να προσέλθουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προσκομίζοντας μόνο το Δελτίο Εξεταζομένου, που έχουν παραλάβει από τα Λύκειά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News