Ελλάδα

Παραδέχτηκε τη δημιουργία και δεύτερου αντιγράφου της λίστας Λαγκαρντ

Καταθέτοντας στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τρίτη φορά ο πρ. επικεφαλής του ΣΔΟΕ παραδέχτηκε τη δημιουργία και δεύτερου αντιγράφου της λίστας Λαγκαρντ, και ότι κατείχε αντίγραφο σε USB της λίστας, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2012, πέραν αυτού που έχει καταθέσει ότι έδωσε στον Ε. Βενιζέλο, επιβεβαιώνοντας έτσι το πόρισμα των πραγματογνωμόνων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έκανε λόγο για ύπαρξη τριών αντιγράφων της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υποστήριξε ότι επρόκειτο για «USB εργασίας», το οποίο κράτησε «για λόγους εκτυπώσεων». Μάλιστα ανέφερε πως στις 16 Ιανουαρίου 2012, ημερομηνία κατά την οποία σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ φαίνεται να έχει ανοιχθεί για τελευταία φορά το USB, τo τοποθέτησε στον υπολογιστή για να ελέγξει το περιεχόμενο του και μόλις αντιλήφθη τι περιέχει το κατέστρεψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Διώτης είχε καταθέσει ότι παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ σε USB από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αντέγραψε το περιεχόμενό του σε άλλο USB και κατέστρεψε το USB που είχε παραλάβει. Το USB που δημιούργησε το παρέδωσε στον Ε. Βενιζέλο τον Ιούλιο του 2011 (αν και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ότι το παρέλαβε τον Αύγουστο του 2011).

Σχόλια